MAGMANUS (Zviedrija)
Izrāde “MagManus show”

Sestdien, 10. augustā. plkst. 18:45 uz AB dambja Cirka skatuves

Izpildītāji un līdzautori
Manū Taigers (Manu Tiger)
Magnuss Bjors (Magnus Bjoru)

MagManus vīzija: vairot prieku un iedvesmot publiku, sekot sapņiem.”

Mazs, dusmīgs, bet kaislīgs akrobāts un milzīgs, padumjš, bet piemīlīgs žonglieris.
Kopā izpildot tehniski sarežģītus trikus, viņi liek publikas vēderiem no smiekliem apgriezties otrādi. Virtuoza žonglēšana, elpu aizraujoši tramplīnlēcieni un salto, pārsteidzoša akrobātika un nepieradināta uzdrošināšanās. Turklāt, mākslinieki neaizmirst savā izrādē iesaistīt arī skatītājus. Pēc izrādes noskatīšanās labs noskaņojums un siltums sirdī garantēts!
Izrāde ieguvusi pirmo vietu pubikas balsojumā Miramiro festivālā Gentē, Beļģijā 2012. gadā un teātra festivālā Feria de Teatro de Castilla y Léon, Spānijā 2010. gadā.

Franču-norvēģu duets MagManus aizsākās 2009. gadā.  Manū Taigera un Magnusa Bjora apvienošanās ir  teju vai anekdotiska sagadīšanās.
Tas notika dažus gadus pēc skolas beigšanas. Tolaik abi jaunieši bija strādājuši kā profesionāli cirka mākslinieki jau 6 gadus. Manu strādāja pie izrādes kopā ar kādu citu mākslinieku, bet, lielākoties, viņš trenējās viens pats. Kādu dienu gadījās tā, ka Magnuss trenējās tajā pašā zālē. Abi sen nebija tikušies, un atkalredzēšanās priekā Manū nevērīgi apjautājās Magnusam, kādi ir viņa plāni vasarai. Viņš saņēma pārsteidzošu atbildi: “Tu un es, mēs kopā taisīsim izrādi!” Tam sekoja pāris minūšu klusums un abpusēja spēju un personību sadarbības iespēju novērtēšana. Klusumu vienlaicīgi pārtrauca abu skaļi izrunātais lēmums: “Labi, darām!“
Divas nedēļas vēlāk, viņi jau uzstājās uz ielām ar skeču no MagManus izrādes. Publikas reakcija bija tik atsaucīga, ka viņi nolēma izveidot kompāniju un izveidot īstu “pilnmetrāžas” izrādi. Kopš tā laika duets ar izrādi “MagManus Show” viesojies 18 valstīs trijos dažādos kontinentos – Eiropā, Āzijā un Āfrikā.

Sadarbība ar publiku, spēlēšanās gars un improvizācija ir MagManus izrādes un šī dueta atslēga.
MagManus vīzija ir izplatīt prieku un iedvesmot publiku sekot sapņiem. Viņi apzinās, ka tas ir liels izaicinājums. Tomēr viņiem ir svarīgi izvirzīt augstus mērķus un abi ir pārliecināti, ka iespaidīgas cirka prasmes, humors un aktīva publikas iesaistīšana izrādē ir lieliski ieroči šī mērķa sasniegšanai. Šo mākslinieku vizuālais kontrasts – garais un mazais – uzsver arī viņu personību dažādību. Kā atklāj paši mākslinieki – tās ir papildinošas gan personīgajā gan  profesionālajā dzīvē. Abu mākslinieku kontrasts radījis spēcīgu saikni viņu starpā. Viņu spēks ir viņu dažādībā.

 

Vairāk informācijas:
www.magmanus.com