THEODOR BASTARD (Krievija)

Sestdien, 10. augustā, plkst. 22:00 uz AB dambja Mūzikas skatuves

Grupa pirmsākumi meklējami 1996.gadā. „Theodor Bastard” ir viens no veiksmīgākajiem Krievijas pasaules mūzikas kolektīviem. Grupā ir seši mūziķi, kuri izmanto vairākas elektroniskās ierīces un speciālus akustiskus instrumentus. Grupas debijas albums “Eight Methods To Pick Up A Lady” iznāca 1996. gadā, apvienojot sevī noise un ambient elementus, pēdējais albums „Oikoumene” izdots 2012.gadā.

„Theodor Bastard” neparastais mūzikas skanējums rodas savienojot pasaules mūzikas, folkmūzikas un trip-hop žanrus ar Indijas un arābu vokālo tradīciju. Grupas solistei Janai Vevai ir unikāls balss tembrs, kas kopā ar perkusijām, Tuvo Austrumu un Centrālās Āzijas stīgu instrumentiem un dažādām elektroniskām ierīcēm, rada neaizmirstamu skaņas baudījumu.

Grupa līdz šim izdevusi jau astoņus studijas albumus. Mūziķi regulāri sadarbojas ar dažādiem Eiropas un Amerikas māksliniekiem.

Viens no grupas dalībniekiem Fjodors muzicēšanā izmanto pašdarinātus instrumentus un improvizējot, piemēram, ar kokosriekstiem, durvju atsperēm, tukšām pudelēm un plastmasu, rada unikālu priekšnesumu.

„Theodor Bastard” pārsteidz ar savu profesionālo skanējumu, vienoto noskaņu un emocionālo lādiņu. Katrs darbs pēc sava skanējuma ir unikāls un atšķiras no pārējiem gan pēc stilistikas, gan noskaņas.

Grupas dalībnieki
Fjodors Svoločs
Jana Veva
Monti
Kusas
Andijs V.Dmitrijevs

 

Vairāk informācijas:
http://theodorbastard.com
http://www.youtube.com/theodorbastardmusic