CIRCUS STUDIO FOLIE (Igaunija)
Izrāde “Just Like Yesterday”

Piektdien, 9. augustā, plkst. 20:00 Operas skvērā
Sestdien, 10. augustā, plkst. 19:00 Operas skvērā

Izpildītāji un līdzautori
Kaupo Pilder
Liina Eller
Elyca Edovalt
Priit Peetris
Ireen Peegel
Kristjan Rebane
Terje Bernadt

Rotaļīgā atmosfērā un nostaļģisku akordeona skaņu pavadījumā, caur dažādiem cirka paņēmieniem seši jauni Folie studijas cirka mākslinieki atgriežas bērnībā un vēlreiz izdzīvo savas atmiņas.

Izrādi veidojusi Folie studijas vecākā grupa FF. Grupā ir 6 mākslinieki, kas ar cirku nodarbojas jau kopš bērnības – daži no tiem jau 13 gadus. FF veido oriģināluzvedumus un meklē jaunus izteiksmes veidus, savienojot cirka mākslu, kustību, teātri un mūziku.

Cirka studija Folie dibināta 2000. gadā. Šobrīd savā brīvajā laikā 5 pasniedzēju vadībā tur trenējas, apmēram, 90 jauniešu. Studijā ir trīs trupas, kuras uzstājas ar savām izrādēm, no kurām vecākā piedāvā profesionāla līmeņa izrādes. Gada laikā studija piedāva ap 30 izrādēm. Folie sadarbojas arī ar citiem jaunatnes cirkiem Igaunijā un Rietumeiropā. Pagaidām tā ir vienīgā cirka studija Baltijas valstīs, kas spēj sagatavot jauniešus iestājeksāmeniem cirka augstskolās pasaulē.  Folie studio audzēkņi ir ne tikai Igaunijas, bet arī visas Baltijas cirka jaunā paaudze.

Līdzās mākslinieciskajām aktivitātēm Folie cenšas Igaunijā attīstīt arī sociālo cirku, rīkojot dažādas darbnīcas, kā arī izglītojot savus pasniedzējus ārzemju konferencēs un sadarbības projektos.

Folie paši par sevi saka, ka cirks ir viņu dzīvesveids, un viņu mērķis ir attīsttīt cirku gan amatieru, gan sociālā cirka gan arī profesionālā līmenī.

 

Vairāk informācijas:
http://www.tsirkus.ee/

TVNET