CIRCO EIA (Spānija)
Izrāde “Capas”

Sestdien, 9. augustā, plkst. 19:30 Kongresu Nama Lielajā zālē

Biļešu iepriekšpārdošana

Eia  – Jā (katalāņu val.)
– negaidīti vienoti impulsi (franču val. elans imprevus accordés)

Viņi ir pieci. Četri no viņiem runā ar saviem ķermeņiem, kamēr piektais liek runāt mūzikas instrumetiem. Viņi reiz satikās Madridē, kur zem vienas telts dzima kopīgā mīlestība uz cirku.  Dzīves ceļi viņus aizveda katru uz savu Eiropas malu, lai dzīvotu, mācītos un atkal satiktos pēc četriem gadiem. Kādreizējie trupu Cirque Vague, Shadow Circus, Le Grand Osim Orchestra un Celso and Frana dalībnieki, katrs ar savu pieredzi, prasmēm, atšķirīgu stilu atkal apvienojušies jaunas cirka valodas meklējumos. Dažādība, kas citus biedē un šķir, ir viņu trumpis.

“Capas” jeb tulkojumā no spāņu valodas “slāņi” ir trupas pirmā izrādem un tā savu dienasgaismu ieraudzīja  jau 2011. gada maijā. Viens mūziķis un četri akrobāti mums atklāj komunālā dzīvokļa ikdienu caur cirka prizmu. Mājīgā un ģimeniskā atmosfērā, poētiski jokojot un dejojot, spēlējot teātri un cirku, viņi ar skatītaiem dalās savas dzīves komiskākajos, skumjākajos un intīmākajos brīžos.

Izrāde ieguvusi vairākus apbalvojumus:
Barselonas pilsētas balva cirka kategorijā 2011
Labākā cirka izrādē zālē – Prix Zirkolika 2011
Cirque Emilio Zapatero Balva – Festivalā T.A.C. Valladolid 2012

 

Izrādes veidotāji
Izrādes ideja:
 cirks “eia”
Režija: cirks “eia”, Hordi Aspa (Jordi Aspa) un Luks Vilsons (Luke Wilson)
Izpildītāji: Frančeska Lissia (Francesca Lissia), Armando Rabanera Muro (Armando Rabanera Muro), Celso Pereira Arizaha (Celso Pereira Arizaga), Fabricio  Džanini (Fabrizio Giannini), Kristiano Della Monika (Cristiano Della Monica).
Palīdzība skatuves kompozīcijā: Roberto Magro (Roberto Magro)
Muzikālā kompozīcija: Kristiano Della Monika (Cristiano Della Monica), Masimiliano Saki (Massimiliano Sacchi), Le Ficufresche
Horeogrāfija: Mišela Mann (Michelle Man)
Gaismas: Sāra Sankija  (Sarah Sankey)
Scenogrāfija : Jaume Sarrats (Jaume Serrat), Laboratori de Creació
Kostīmi: Fanija Freduija (Fanny Fredouille), Roza Kreuē (Rosa Crehuet)
Producenti: Circo “eia” un Carmen Alvarez Carrasco sadarbībā ar CAER-Centre d’Arts Escèniques Reus, Circ que o ! Pyrénées de cirque, Flic Scuola di Circo di Torino, Konstnärsnemndem, Festival Trapezi / Reus.
Atbalstītāji un sadarbības partneri : Cooperación territorial España France Andorra, CoNCA Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, La Grainerie Fabrique des Arts du Cirque (Toulouse), Carampa Escuela de Circo de Madrid, L’Estruch Espai per al Desenvolupament de les Arts (Sabadell), La Central del Circ (Barcelona), Festival Pisteurs d’Etoiles (Obernai).