DEFRACTO (Francija)
Izrāde « Flaque »

Sestdien, 9. augustā,  plkst. 21:00 Kongresu nama Jaunajā zālē
Biļešu iepriekšpārdošana

Defracto ir gados jaunu skatuves mākslinieku apvienība, kura sev izvirzījusi ambīciju – radīt ķermenisku žonglēšanas valodu, ko varētu saukt par grafisko žonglēšanu. Gijoms (Guillaume Martinet) un Eriks (Eric Longequel) ar žonglēšanu iepazinās, studējot zinātni. Lai arī mākslai izdevies jaunekļus pārvilināt savā pusē, tieksme pēc meklējumiem un eksperimentiem nav pārgājusi. Žonglēšana tiek izvērsta kā ritmiska un grafiska valoda, kura rada vizuālus iespaidus, abstraktu punktu un līniju grafiku, un ķermenis tajā kļūst par patstāvīgu manipulācijas objektu.

Izrādē «Flaque» (fr. Peļķe) Defracto meklē ierobežojumus un noteikumus, kurus pārvarēt un pārkāpt. Mākslinieki paši saka, ka «likumi ir radīti, lai tos pārkāptu».

Caur virkni gleznu, tādiem kā nelieliem stāstiem bez vārdiem, virtuozie mākslinieki uzjautrinošā veidā stāsta par savu lielo žonglēšanas kaislību.

Izrādes mērķis ir ievest publiku pārtapšanas procesā, mākslinieku radītā pasaulē.

atbalstitaji-2014-(2)-copy_08


Papildus informācija par mākslinieku: http://www.defracto.com/-Flaque-.html

Izrādes veidotāji:
Ideja un izpildījums: Dāvids Majārds (David Maillard), Eriks Lonžekels (Eric Longequel),  Gijoms Martinē (Guillaume Martinet)
Žonglieri: Gijoms Martinē (Guillaume Martinet), Eriks Lonžekels  (Eric Longequel)
Muzikālā kompozīcija, režija: Dāvids Majārds (David Maillard)
Režija: Johans Svartvagers (Johan Swartvagher)
Skats no malas (žonglēšana): Džei Žiligans (Jay Gilligan)
Gaismas:  Dāvids Karnē (David Carney)
Atbalstītāji un sadarbības partneri: Théâtre Bretigny – Scène conventionnée du Val d’Orge, Théâtres Départementaux de    la Réunion, Centre national de la Danse, Maison des Jonglages, Coopérative 2R2C, Theater op de Markt   , l’Essaim de Julie, le CENTQUATRE Paris, La Grainerie, La Fabrik.