Festivāls RE RE RĪGA! aizsācis akciju „Iežonglē festivālu!”, piedāvājot apgūt žonglēšanas pamatus un iepazīt laikmetīgo cirku īpašos filmas “Pieskarties debesīm” seansos.

Šajā “turnejā” festivāla vēstneši piedāvās žonglēšanas nodarbības iesācējiem, mācīs pašu spēkiem no pieejamiem materiāliem pagatavot žonglēšanas bumbas. Tam sekos saviļņojošā filma par laikmetīgā cirka mākslinieku dzīves līkločiem “Pieskarties debesīm” (“Grazing the Sky”).

Pirmā žonglēšanas darbnīca notika jau piektdien19. jūlijā ar pasākumu Kalnciema ielas kvartālā un turpināsies festivālos Give&Get, Rojal, Laba Daba, kā arī viesosies Kuldīgas brīvdabas kinoteātrī Goldingen Knight Cinema.

Zināms, ka žonglēšana labvēlīgi ietekmē veselību un domāšanu. Saskaņā ar pētījumu Oksfordas Universitātē, žonglēšana pozitīvi ietekmē smadzeņu darbību un uzlabo koordināciju. Tāpat arī žonglēšana ir viena no retajām cirka disciplīnām, ko iespējams apgūt, neieguldot lielus līdzekļus, pašmācības ceļā. Žonglēšanas darbnīcās festivāla vēstneši dalībniekiem iemācīs pagatavot bumbiņas no viegli pieejamiem materiāliem kā arī kā veikt vienkāršāko triku 3 bumbiņām – kaskādi.

Kinoseansi un žonglēšanas darbnīcas notiks :

Piektdien, 25. jūlijā Kuldīgā, āra kinoteātrī Goldingen Knight Cinema, žonglēšanas darbnīca plkst. 21.00, kinoseanss plkst.23.00.

Sestdien, 26. jūlijā Rojā, kinofestivālā Rojal, kinoseanss pulkst. 12.00, žonglēšanas darbnīca plkst. 13.30.

Sestdien, 26. jūlijā festivālā Give&Get žonglēšanas darbnīcas un kino seanss tiks izziņots atsevišķi.

Sestdien, 2. augustā, festivālā Laba Daba, kinoseansa un žonglēšanas darbnīcas norises laiku meklējiet festivāla programmā!

Par filmu :

Pieskarties debesīm / Grazing the Sky / A Ras del Cielo

Spānija, 2013, 87 minūtes

Oriģinālvalodā, ar subtitriem latviešu valodā.

Filma ļauj skatītājiem ielūkoties pārsteidzošajā, spraigajā cirka akrobātu darba ikdienā, ko papildina atklāti un personiski stāsti par risku, robežu pārkāpšanu un tiekšanos un pilnību. Lai spētu likt uz spēles savu veselību un dzīvību, pilnībā veltītu studijām un treniņiem vairākus gadus savas dzīves, māksliniekiem ir jābūt atpveltītiem ar dzelzs disciplīnu un mākslinieka dvēseli, turklāt viņu ikdiena paiet nemitīgos ceļojumos, tālu no mājām.

Režisors Horasio Alkala ir iedziļinājies astoņu dažādas izcelsmes cirka akrobātu personīgajos dzīvesstāstos, kurus intensīvi papildina meistarīgi uzņemti akrobātikas priekšnesumu kadri. Paša režisora septiņus gadus ilgā cirka pieredze, ar dažādām trupām, to skaitā arī Cirque du Soleil sastāvā apceļojot 11 dažādas valstis, ļauj viņam īpaši dzīvā un patiesā veidā atklāt mūsdienu cirka skolā valdošās atmosfēras burvību un neaptveramo cilvēcisko iespēju plašumu.