Jau otro gadu laikmetīgā cirka festivāls RE RĪGA! sadarbībā ar Piena Svētkiem piedāvā laikmetīgā cirka izrādes. Šā gada 6. un 7. augustā Piena svētkos  Lucavsalā viesojās mākslinieki no Francijas, Zviedrijas/Spānijas un Vācijas, un par spīti laikapstākļiem,  piedāvāja iepazīt āra izrāžu daudzveidību.

Svētdien plkst. 16.00 uzstājās gaisa akrobāte un pēdu žongliere Roxana no Vācijas ar izrādi “Maiņa”.

Izrādes “Maiņa” (Shift) mērķis ir ikdienišķo pārvērst poētiskā un sirreālā ceļojumā – tā stāsta par meiteni, kura atklāj prieku, ko rada izvairīšanās no indivīda un sabiedrības noteiktajiem ierobežojumiem. Izmantojot cirka izteiksmes līdzekļus – akrobātiku statiskajā trapecē, žonglēšanu ar rokām un kājām – un performances mākslas elementus, viņa veido dzejisku, pārdomātu, bet arī mazliet pašironisku un komisku stāstu.
LMT straumes video sižets par izrādi: http://straume.lmt.lv/lv/kultura/koncerti/maina/3357

Svētdien plkst. 18.00 uzstājās Weibel Weibel Co ar izrādi “Lūzumpunkts” Zviedrijas/ Spānijas.

Izrādē Breaking Point tiek apspēlēta, izspēlēta un pētīta spriedze, kas rodas dažādās situācijās, pateicoties cilvēku gaidām un pieradumiem, kaut vai attiecībā pret ikdienišķiem objektiem.
LMT straumes video sižets par izrādi: http://straume.lmt.lv/lv/kultura/koncerti/aleksandrs-veibes/3332

Sestdien 21.45 un Svētdien 21.30 uzstājās Sebastians Vojdans no mākslinieciskās apvienīpas Galapiat Circus ar izrādi Maratons.

Maratons  ir solo izrāde – viens pats ringā, ar boksera dedzību un garo distanču skrējēja aizrautību, mākslinieks Sebastjens Vojdans (Sébastien Wojdan) liks atcerēties mūsu bērnišķi varonīgo entuziasmu, tā pārbaudot, kas tad noticis ar skatītāju sapņiem.
LMT straumes video sižets par izrādi: (drīzumā)

 

Aicinām apmeklēt cirka izrādes arī starptautiskajā laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivālā “Re Rīga!” no 2016. gada 23. līdz 25. augustam.
Biļetes var iegādāties: bilesuserviss.lv