KALLE NIO un WHS (Somija ) – Izrāde Départ / Ardievas

Trešdien, 23. augustā pl.19:00 Koncertzālē Palladium
Ilgums: 65 min / Bez vecuma ierobežojuma / Biļetes: www.bilesuserviss.lv

“Ardievas” ir psiholoģiska attiecību drāma, kas apvieno jauno maģiju ar teātri, deju, vizuālo mākslu un unikālu kostīmu mākslinieka darbu.

Izrāde ir par diviem cilvēkiem, pāri, kuri, atsvešinājušies viens no otra, peld pa dzīvi sapņiem līdzīgās ilūzijās. Atmiņas un realitāte sajaucas, un, pateicoties mākslinieku radītajiem vizuālajiem efektiem, arī skatītājs vairs nav spējīgs izšķirt, kas uz skatuves notiek īstenībā un kas ir tikai ilūzija. Dusmās nomesta vīna pudele, kas kā kino palēninājumā krīt nebeidzami lēni skatītāju acu priekšā, nostalģiski sapņi par mīļoto, kura sapnī glāsta protagonistu un izgaist ikreiz, kad tas atver acis, ir tikai daļa no emocionāli piesātinātās izrādes mistērijām. Iedvesmojoties no 19. gadsimta burvju mākslinieku radītajām vīzijām, izrāde rada mistisku atmosfēru, kur absurds mijas ar humoru un drāmu.

“WHS” ir vizuālā teātra un laikmetīgā cirka trupa, ko dibinājuši iluzionists un instalāciju mākslinieks Kalle Nio, žonglieris Ville Valo (Ville Walo) un kostīmu māksliniece Anne Jāmsā (Anne Jämsä). “WHS” veidotās izrādes ir bijušas ļoti nozīmīgs faktors straujam laikmetīgā cirka uzplaukumam Somijā pēdējā desmitgadē.

Izrādes veidotājs Kalle Nio ir videoinstalāciju un burvju mākslinieks no Helsinkiem. Viņa pētījumu objekts ir video attēla piedāvātās iespējas un tā attiecības ar laiku un telpu. Aizrāvies ar maģijas un iluzionisma vēsturi, viņš attīsta un apvieno vēsturiskus iluzionisma trikus ar mūsdienu tehnoloģiju iespējām. Kalle gan kā skatuves mākslinieks, gan režisors regulāri uzstājas laikmetīgā cirka un teātra festivālos, kā arī ar savām video instalācijām piedalās laikmetīgās mākslas izstādēs visā Eiropā.