Baltajā naktī – 9. septembrī plkst. 18.00 un 22.00 – festivāls RE RĪGA! piedāvā somu cirka trupas „Sisus Sirkus“ izrādi Mosh Split. Abas izrādes notiks RISEBA Arhitektūras un mediju centra jaunajā zālē „Aistere“.

Izrāde ir absurda pilns un reizē apburošs šovs, kura laikā redzēsim gaisa šūpolēs augstu lidojošas akrobātes, trikus uz ķīniešu kārts un cirka rata, kā arī citas trakulības – īstu Mosh Split, ar ko angļu valodā apzīmē īpašu “dejas” stilu, kas raksturīgs pankmūzikas un roka grupu koncertiem, kur klausītāji apzināt grūsta viens otru.
Tā ir humora un enerģijas pilna izrāde par mīlestību, draudzību un rūpēm vienam par otru, tā vēršas pret šaurvirziena domāšanu, jebkāda veida diskrimināciju un seksismu.

„Sisus Sirkus” trupa tika nodibināta 2014. gadā Somijā. To veido piecas mākslinieces, kuras beigušas Lahti cirka skolu. Ideja par „Sisus“ dzima jau tālajā 2003. gadā, kad Iida, Rosa, Inka, Milla un Sofija vēl kopā darbojās jauniešu cirka skolā. Pēc Lahti skolas beigšanas visas kā profesionālas cirka mākslinieces ir apbraukājušas pasauli, uzstājoties ar solo numuriem. Tomēr 2014. gadā viņas nolēma strādāt kopā, un 2016. gadā savu pirmizrādi piedzīvoja viņu pirmā kopīgā izrāde Mosh Split.

Izrādes garums 50 min. Piemērota visiem vecumiem.
Ieeja bez maksas.
Adrese: Aisteres iela 2, Rīga