COMPANY MIDNIGHT izrāde “US”
Beļģija

Precīzs tvēriens, asas izjūtas un bīstami triki – objektu manipulācijas un nažu mešanas izrādē “US” satiekas humors, tehnoloģijas un spriedze.
Ieskats divu Homo Sapiens Idioticus ikdienas dzīvē. Kopā apēduši pudu sāls un kopā dodas… ja ne gluži izlūkos, tad uzprasīties uz briesmām gan. Vēlams, lai pa rokai būtu naži – daudz nažu! Viņu dabiskā vide ir mazs, nedrošs Visums, kur jebkurā brīdī kaut kas var nokrist. Tik daudz “sliktu ideju” vienkopus – nažu mešana, dumpīgs dators un daudz kas cits!

“US” ir mūsdienīgs cirka priekšnesums, kurā līdztekus nažu mešanas prasmēm piedalās arī tehnoloģijas un iluzionisms un dažādas žonglēšanas tehnikas.
Trešais spēlētājs ir pati iespaidīgā skatuves struktūra ar 100 tajā iekārtajiem objektiem, kas var nokrist jebkurā brīdī. Visu kontrolē dators un viena sarkana poga. Visus skatuves efektus pilnībā kontrolē paši skatuves mākslinieki.

“US” ir apvienības Midnight Company (Beļģija) cirka mākslinieku Jorisa Verbērena (Joris Verbeeren) un Simones Skaini (Simone Scaini) kopdarbs. Iestudējuma nosaukums “US” – “MĒS” – aizgūts no iestudējuma idejas par abu kopīgajām ikdienas kaislībām.
Simone ir akrobāts, Joriss – žonglieris, taču, strādājot pie šīs izrādes, viņi trīs gadu garumā iedziļinājās nažu mešanas pasaulē, šo tradicionālo cirka tehniku pētot un papildinot ar inovācijām.

Lai arī tēlu ziņā viņi šķiet ļoti attālinājušies no tradicionālajā cirkā pazīstamā nažu metēja un viņa asistenta tēla, abi joprojām meklē briesmas un aizrautību.

Kad:
piektdien, 16. augustā plkst. 20.30 – BRĪVBIĻETES
sestdien, 17. augustā plkst. 16.00 – BRĪVBIĻETES
Kur: Rīgas cirka pagalmā, Merķeļa iela 4, Rīga
Ieteicamais vecums: visiem vecumiem
Izrādes garums: 45 min

Izrāde pieejama:

  • ratiņkrēslā,
  • nedzirdīgajiem,
  • cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem

BEZ MAKSAS (ieeja ar izrāžu abonementiem vai brīvbiļetēm)

Apmeklējot pasākumu, jūs piekrītat, ka publicitātes nolūkos:
– varat tikt fotografēts un filmēts;
–  jūsu attēls var tikt izmantots TV un interneta translāciju laikā, filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos u.c. masu mediju publikācijās.

Izrādi festivālā RE RĪGA! atbalsta