TOMS MONKTONS izrāde “ENDLNIG”
Jaunzēlande

Fascinējošais klaunādes meistars Toms Monktons atgriežas Rīgā – šoreiz ar savu jaunāko un karjeru noslēdzošo darbu “Endling”!

Varbūt atceraties fascinējošo Toma Monktona (Thom Monckton) klaunādes/fiziskās komēdijas izrādi “Tikai kauliņi” Rīgā 2017. gadā? Toms Monktons atgriežas – un šoreiz ar savu jaunāko izrādi “Endling”, kas tiks pabeigta, uzturoties rezidencē Rīgas cirkā, kur festivāla Re Rīga! laikā paredzēta “Endling” pirmizrāde. Vienlaikus šis solās būt arī Monktona pēdējais iestudējums – vismaz šajā mākslinieciskās izpausmes žanrā.

“Endling” ir sava veida Monktona darbu retrospekcija – spilgtāko iestudējumu fragmentu kolāža, kas pāraugusi neatkarīgā stāstā.  Toms Monktons jau vairāk nekā 10 gadus veido solo fiziskā teātra izrādes, un “Endling” iepazīstina ar šī darba iemīļotākajiem pirkstiem, kas atvadās, pirms tie pazūd uz visiem laikiem.

Toms Monktons ir cirka un skatuves mākslā labi pazīstams klaunādes, vizuālā un fiziskā teātra mākslinieks un izrāžu veidotājs no Jaunzēlandes. Studējis Parīzē L’Ecole Internationale du Theatre Jacques Lecoq cirka skolā. Pēc studiju beigšanas 2008. gadā kopā ar studiju biedriem nodibinājis cirka apvienību Kallo Collective un pārcēlies uz Helsinkiem, kur viņš ilgus gadus dzīvojis un strādājis.
Monktons plaši pazīstams ar spilgtu mīmiku, precīzām kustībām, trāpīgām izrāžu tēmām un atmiņā paliekošiem tēliem. Viņa mākslinieciskā valoda aizrauj kā bērnus, tā pieaugušos.

Kad: sestdien, 17. augustā plkst. 20.00
Kur: Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā “Zirgu pasts”  (Dzirnavu 46, Rīga)
Ieteicamais vecums: 7+
Izrādes garums: 50 min

Biļetes ir izpārdotas, bet izrādi ir iespēja noskatīties iegādājoties kādu no festivāla ABONEMENTIEM.
Biļetes nav piesaistītas konkrētai sēdvietai.

Apmeklējot pasākumu, jūs piekrītat, ka publicitātes nolūkos:
– varat tikt fotografēts un filmēts;
–  jūsu attēls var tikt izmantots TV un interneta translāciju laikā, filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos u.c. masu mediju publikācijās.

Izrādi festivālā RE RĪGA! atbalsta: