FRIDA ODDEN BRINKMANN (Norvēģija)
Izrāde “1½“

Sestdien, 10. augustā, plkst. 16:00 uz AB dambja Noasa skatuves
Svētdien, 11. augustā, plkst. 15:00 un 17:45 uz AB dambja Noasa skatuves

Izpildītāja/idejas autore/scenārija līdzautore: Frīda Odena Brinkmane (Frida Odden Brinkmann)
Režisors/idejas līdzautors: Rudi Skotheims Jensens (Rudi Skotheim Jensen)
Aktiermeistarības konsultants: Brits Lossiusts (Brit Lossiust)
Leļļu meistars: Sjurs Odens Skjeldals (Sjur Odden Skjeldal)
Tehniķis/dizaineris: Dāvids Skauens (David Skauen)
Producenti: Frīda Odena Brinkmane/Vilde Broens (Frida Odden Brinkmann/Vilde Broen)
Ko-producenti: Spenn.no, Fredrikstad kommune, Ostfold Fylkeskommune un FFUK.

Traģikomisks stāsts leļļu teātra un jaunā cirka maisījumā.

Izrāde “1½“ ir stāsts par leļļu vīru Antero, kurš cīnās ar garlaicību, vientulību, muļķīgām mīlestības vēstulēm, agresīviem putniem un nostaļģiju. Kādreiz viņš bijis slavens žonglieris, bet tagad ir palicis par vientuļu vīru. Viņš ir vientuļš, bet nav viens, jo viņam uz muguras ir kupris vārdā Andrea!  Ironiskā kārtā, arī Andreai ir kupris, tikai uz dibena, un viņu sauc Antero. Visu savu dzīvi viņi nav nojautuši par otra eksistenci. Un, kad abi beidzot satiekas, Antero un Andrea kopā mācās žonglēt.

Izrāde “1½“  ir mākslinieces jaunākais veikums. Tā ir arī viņas pirmā solo izrāde un pirmā pieredze ar leļļu teātri. Izrādes pirmizrāde notika 2013. gadā.

Izrāde piemērota visiem, sākot no 5 gadu vecuma.

Frīda Odena Brinkmane dzimusi Norvēģijā 1983. gadā. Meitene sāka žonglēt, kad viņai bija tikai 9 gadi. Vēlāk viņa studējusi gan Nepieradinātā radošuma akadēmijā Kopenhāgenā (Academy for Untamed Creativity), gan Cirkus Piloterna, Cirkus Cirkor skolā Stokholmā kā arī Fratellini Akadēmijā Parīzē (L’Académie Fratellini).

Frīda Odena Brinkmane strādā kā profesionāla žongliere kopš 2008. gada. Viņa ir darbojusies tādos leģendāros žonglieru kolektīvos kā Jérôme Thomas Cie, Gandini Juggling un NoFit State Circus. Frīda ir viena no retajām sievietēm – žonglierēm, kas spēj kontrolēt 9 bumbas atsperīgās žonglēšanas (bouncing juggling) tehnikā. 2006. gadā viņa uzvarējusi IJA ar solo-numuru atsperīgajā žonglēšanā, žonglējot ar 9 bumbām un izdarot 25 tvērienus.

Virtuozo žonglēšanu papildina Frīdas personība un rokraksts. Viņai piemīt sievišķīgs šarms, tomēr viņa nebaidās no izaicinājumiem un izrādē “1½“ meklē jaunus izpausmes veidus, lai attīstītu savu rokrakstu.

 

Vairāk informācijas:
http://www.youtube.com/user/fridaneddo

Foto: Andreass Bergmans (Andreas Bergman)