Projekts: PERCUSSION UNIT MASHUP (Igaunija)
Kalevs Kosks – perkusijas/kongas & DJ Hannes Kalamē

Piektdien, 9. augustā, plkst. 18:00 “Esplanāde 2014”
Sestdien, 10. augustā, plkst. 18:45 uz AB dambja Mūzikas skatuves

DJ Hannes Kalamäe uzstājas:
Piektdien, 9. augustā, plkst. 20:20 “Esplanāde 2014”
Sestdien, 10. augustā, ar DJ OLEG BOMBEY (LV) uz AB dambja Mūzikas skatuves
Svētdien, 11. augustā, uz AB dambja Mūzikas skatuves

Kalevs Kosks (Kalev Kosk) sāka savu perkusionista karjeru septiņdesmitajos Padomju Igaunijas indie grupas “Mikron“ sastāvā, vēlāk spēlējis Igaunijas filharmonijas ansambī “Mobile“ (ar dziedātāju Marju Länik), kā arī uzstājies kopā ar “Gunnar Graps Magnetic Band“ (jūs iespējams atceraties šīs padomju Melodijas plates!) un latviešu dziedātāju Laimi Sproģi.

Sadarbojies ar dažādiem igauņu dīdžejiem: Dave Storm, Hannes Kalamäe, Robert Peterson, kā arī piedalījies dažādos dzīvā džeza projektos ar tādiem mūziķiem kā, piemēram, Lembit Saarsalu, Toivo Unt, Andi Villenthal, Virgo Veldi, Meelis Vind, Peep Ojaveski un Mart Soo.

Hannes Kalamē (Hannes Kalamäe) ir viens no vadošajiem igauņu džeza dīdžejiem savā paaudzē. Paralēli dīdžeja darbam kā Igaunijā, tā ārzemēs, viņš ir daudz ieguldījis šajā jomā iepazīstinot ar džeza mūziku savā iknedēļas autorraidījumā Igaunijas nacionālajā radio 2 no 1999. līdz 2004. gadam.

Hannes ir piedzimis vienā dienā ar Devidu Boviju un šai sakarā joko, ka viņa “izlaiduma” datums ir tāds pats kā Devidam Bovijam, bet viņš tika “izlaists” tikai kā promocijas kopija. Zemāk sekojošais labi raksturo laiku, kad Hannes mūzikali veidojies:

Blue Note’s from the 60’s d<——->b you feel that phillydetroit sound, you betcha?

Nice, I feel the same.

Feel the difference – let’s celebrate the half century of Bossa Nova