PULSA EFEKTS UN LEILA (Latvija)

Svētdien, 11. augustā, plkst. 17:30 uz AB dambja Mūzikas skatuves
Perkusiju darbnīca : svētdien, 11. augustā, plkst. 15:40-16:40 uz AB dambja Cirka skatuves

„Pulsa efekts” pastāv kopš 2006.gada, apvienība rada un spēlē dažādas kompozīcijas ar etniskajām perkusijām, kā arī ir celmlauzis free-style perkusiju un body-percussion žanrā. Apvienībai ir divi darbības virzieni – ritmisku kompozīciju veidošana, izmantojot dažādu tautu, piemēram, āfrikāņu, brazīļu, ēģiptiešu perkusijas, un performanču veidošana brīvā stila perkusiju žanrā. Savienojot mūzikas instrumentu radītās skaņas ar pārdomātu horeogrāfiju, tiek radītas aizraujošas izrādes.

Grupai sadarbojoties ar mugham dziedātāju Leilu, tiek savienoti divu atšķirīgu kultūru ritmi un melodijas – latviešu tautasdziesma un Vidējo Austrumu mūzikas tradīcija. 2007.gada maijā projekts piedāvāja skatītāju vērtējumam vēl nebijušu free-style perkusiju izrādi „Spēks” Dailes teātrī. 2010.gadā „Pulsa efekts” prezentēja savu jaunāko darbu –  izrādi  “No drums, no problems” teātrī “Artelis”. Izrāde apvienoja puišu pārstāvēto body percussion žanru un dejas elementus ar profesionālu mūziķu muzikālo sniegumu.

„Pulsa Efekts” sadarbojas ar ugunsžonglieriem, bārmeņiem, dīdžejiem, vokālistiem, folkloras kopām, koriem u.c. māksliniekiem, radot jaunus un eksperimentālus priekšnesumus.

Grupas dalībnieki
Dzintars Vīksna
Kristaps Krolls
Guntis Spridzāns
Ingus Tazāns
Gints Dancītis
Kristaps Andersons

un Leila Alijeva

 

Vairāk informācijas:
http://www.pulse-effect.lv/