Otrajā festivāla RE RE Rīga! iesildīšanās pasākumā uzstāsies grupa Soul Tap un varēs noskatīties video intervijas ar māksliniekiem

Trešdien, 17.jūlijā, no plkst.17.30-18.30, pirms festivāla RE RE Rīga! atklāšanas kulminācijas, Rīga 2014 radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 notiks otrais festivāla iesildīšanās pasākums, kura laikā pasākuma organizatori vairāk pastāstīs par augustā gaidāmā festivāla norisi, apmeklētāji varēs noskatīties vairākus video un baudīt deju grupas „Soul tap” priekšnesumu.

Otrajā iesildīšanās pasākumā festivāla producente Odrija Fišere iepazīstinās ar RE RE Rīga! programmu, vairāk pastāstīs par grupas „Soul tap” meistarklasēm, kurās ikviens varēs piedalīties un dalīsies ar informāciju, kādus pārsteigumus no 9.-11.augustam sagādās pārējie festivāla mākslinieki.

Tāpat 17.jūlija pēcpusdienā uz Esplanādes video ekrāna apmeklētāji varēs noskatīties mākslinieciskās padomes (publicists Ilmārs Šlāpins, kultūras eksperte Brigita Stroda, mākslinieks Pēteris Ripa u.c.) video, kuros ikviens varēs uzzināt par kultūras nozīmi pilsētvidē, pasaules mūzikas svarīgumu un festivāla vidi.

„Otrajā RE RE Rīga! iesildīšanās pasākumā apmeklētāji varēs noskatīties arī skype video intervijas ar festivāla māksliniekiem. Lai gan šī vasara RE RE Rīga! uzaicinātajiem mūziķiem un māksliniekiem ir īpaši aizņemta, jo notiek tūres pa visu pasauli, vairāki festivāla dalībnieki atrada laiku, lai parunātos un pastāstītu, ko viņi sarūpējuši festivāla viesiem,” pastāstīja RE RE Rīga! producente Odrija Fišere.

Paralēli notiekošajam uz skatuves, ikviens iesildīšanās pasākuma apmeklētājs varēs nofotografēties pie festivāla veidotās foto sienas, ar savām bildēm dalīties sociālajos tīklos. Tiks dalīti arī RE RE Rīga! festivāla bukleti, kuros ikviens varēs saņemt plašāku informāciju par festivāla māksliniekiem.

Jau ziņots, ka Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014 programmas ietvaros RE RE Rīga! pulcēs aptuveni 100 dalībniekus no 12 pasaules valstīm. Trīs dienu garumā Rīgu piepildīs pārsteidzošas jaunā cirka izrādes, pasaules mūzika, deja un ielu teātris. Ikviens, kurš vēlas ļauties pārsteigumiem, iepazīt jaunu pasauli, baudīt pasaules kultūru un piedzīvot brīnumu, aicināts no 9.augusta līdz 11.augustam apmeklēt AB Dambi, Noasu, Operas skvēru, Vecrīgu, Esplanādi!

Trīs dienas augustā pilsētā varēs baudīt mākslas brīnumu, sastopoties ar visdažādākajām pasaules kultūrām. Elpu aizraujoši akrobātu priekšnesumi, pārsteidzoši žonglēšanas demonstrējumi, tehniski sarežģīti triki, dzirksteļojošas dejas, pa visu pasauli izceļojošas cirka trupas – tas viss būs sastopams tepat Rīgā!

Tāpat festivāls būs īsta bauda pasaules mūzikas gardēžiem – folkmūzika savienojumā ar Indijas un arābu vokālo tradīciju, perkusijas, ērģeles, akordeons, pūšamie instrumenti, marokāņu mūzikas ritmi, psihodēliskais roks savienojumā ar saksofona spēli, flauta, ebreju arfa – šie ir tikai daži no instrumentiem, kurus varēs dzirdēt festivālā.

Festivāls RE RE Rīga! solās būt viens no šīs vasaras krāšņākajiem notikumiem, spilgti piesakot Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014. Festivāls tapis, pateicoties Rīgas domes, Nodibinājuma Rīga 2014 un uzņēmuma Re&Re sadarbībai.

 

Foto: Sintija Šlēgele, “Soul Tap”