NUUA (Somija)
Izrāde “Lento”

Piektdien, 8. augustā, plkst. 19:30 Kongresu nama Lielajā zālē

Sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomes programmu “Kultūra un māksla”

KKN-rgb-en

Biļešu iepriekšpārdošana

NUUA  ir laikmetīgā cirka un vizuālā teātra trupa, kura par savu mītnes zemi izvēlējusies Somiju. Būdami ar dažādām pieredzēm un katrs no citas pasaules malas, žonglieri Luiss no Brazīlijas un Oli no Somijas kopā rada poētisku valodu, kurā ķermenis kopā ar žonglējamajiem objektiem kļūst par manipulācijas rīku un izteiksmes līdzekli.

Viņu veikumu jau novērtējusi ne tikai publika, bet arī profesionāli kritiķi, kas tieši NUUA izvēlēja par  jauno talantu programmas Circus Next 2012/2013 laureātu, bet prestižajā pasaules jauno mākslinieku festivālā Cirque de demain 2014 (Rītdienas cirka festivāls) Parīzē viņi ieguva žūrijas simpātiju balvu.

Skatītaji kļūst par lieciniekiem, kā savdabīgā, hēliju balonu apdzīvotā visumā divi mākslinieki sarunājas ar sevi un objektiem. Neparastie priekšmeti – baloni – šeit dzīvo paši savu dzīvi. Šķiet, ka mākslinieki ne tikai runā, bet tiešām mijiedarbojas ar šo priekšmetu fizisko gribu. Poētiskajās etīdēs apvienojot objektu manipulāciju, žonglēšanu, akrobātiku, fizisko teātri ar aizguvumiem no burvju trikiem, LENTO ir riska, kontroles, apsēstības un nostaļģijas meklējumi.


Papildus informācija par mākslinieku: http://cienuua.com/

Izrādes veidotāji:
Ideja un Izpildījums: Oli Vuorinens (Olli Vuorinen) un Luis Sartori de Vale (Luis Sartori do Vale)
Gaismu dizains: Jere Monkonen (Jere Mönkkönen)
Mūzika, skaņas dizains: Petteri Raianti (Petteri Rajanti)
Skats no malas: Isaks Lindbergs (Isak Lindberg)
Kostīmi: Anne Jamsa (Anne Jämsä)
Producents : Cie Nuua
Kopproducenti, atbalstītāji: Compagnie WHS, Helsinki (FI) – La Maison des Jonglages, La Courneuve – Jeunes Talents Cirque Europe/CircusNext – Subtopia, Stockholm – Cirko, Helsinki – La Central del Circ, Barcelone – Les Migrateurs / associés pour les Arts du Cirque, Strasbourg – Le Maillon, Strasbourg – Ilmapallokeskus – BELBAL, Belgique – Finnish Circus Information Center, Helsinki – Finnish Culture Foundation, Helsinki – Koneen Säätiö – Samuel Huberin Säätiö – Taiteen Keskustoimikunta.

Izplatītājs : ay-roop

Izrāde uzvesta no 2013. gadā no 19. līz 21. jūnijam festivalā Mirabilia, Fossano, Italie