Cirka skola festivāla laikā parkā pie Rīgas Kongresu nama

Festivāla laikā, 8. augustā no 17:00 un 9. augustā no 14:00 parkā pie Kongresu nama katru pēcpusdienu darbosies cirka skola lieliem un maziem.

Nodarbes pieejamas visu skolas laiku:

  • Projekta “Iežonglē festivālu” dalībnieki palīdzēs izgatavot žonglēšanas komplektus un iemācīs šīs cirka tehnikas pamatprincipus.
  • Visu pēcpusdienu festivāla cirka skolā dažādas cirka tehnikas apgūt un pilnveidot palīdzēs Daugavpils, Salaspils un Rīgas Cirka studijas audzēkņi.
  • Pašiem mazākajiem būs iespēja pūst ziepju burbuļus, piedot krāsas cirka bildēm un spēlēt galda spēli “Cirks”.

Darbnīcas un meistarklases:

Uz nodarbībām lūdzam pieteikties līdz 3. augustam rakstot uz cirks@reriga.lv, norādot izvēlēto(ās) darbnīcas, savu vecumu, nodarbošanos, mazu aprakstu par sevi un savu fizisko sagatavotību, kā arī to, kāpēc vēlaties piedalīties tieši šajās nodarbībās. 

Piektdien 8. augustā no plkst. 17:00 – 19:00, un sestdien, 9. augustā no plkst. 15:00 – 16:30 un no 17:00 – 18:30. (Laiks un secība tiks precizēti drīzumā)
Sadarbībā ar biedrību “Next Door Circus” gaisa akrobātikas meistarklases ar kompāniju Manor House (ASV/Francija) (Sebastians Kans (Sebastian Kann) un Natālija Oleinika (Natalie Oleinik). (Bez vecuma ierobežojuma)

Kopumā paredzētas 3 darbnīcas kopā ar Nacionālās cirka skolas (Monreāla) absolventiem. Nodarbības atvērtas gan iesācējiem, lai apgūtu pašus gaisa akrobātikas pamatprincipus, gan tiem, kam akrobātikas vai horeogrāfijas pamati nav sveši un, kas vēlas atklāt tiem jaunus pielietojumus.

  • Gaisa akrobātikas meistarklase (virve) ar Natāliju Oleiniku piektdien 17:00-19:00
  • Gaisa akrobātikas meistarklase (rinķis) ar Sebastianu Kanu sestdien 15:00-16:30
  • Gaisa akrobātikas meistarklase (improvizācija) ar Natāliju Oleiniku un Sebastianu Kanu sestdien 17:00-18:30

Piektdien, 8. augustā no 17:30 līdz 19:30, un sestdien, 9. augustā no 15:30 – 17:30 (Secība tiks precizēta drīzumā)
Interaktīvā Teātra darbnīcas ar Zandu Priedīti (11+) (Latvija, Slovēnija)

Kopumā paredzētas 2 darbnīcas dažādām vecumu grupām. Dalībnieki pētīs fiziskā teātra pamatus, grupu improvizāciju un izveidos interaktīvā teātra raksturtēlus. Attīstīsim iztēles prasmes, kas savieno ķermeni un balsi, apgūsim grupu apziņu un improvizāciju. Daļa no meistarklases tiks izmantota, lai radītu nelielu “Flashmob” Rīgas pilsētvidē.

  • Fiziskā teātra un grupu improvizācijas pamati (11 – 14 gadi) sestdien 15:30-17:30
  • Fiziskā teātra un grupu improvizācijas pamati (15 +  gadi) piektdien 17:30-19:30

Sestdien, 9. augustā, no plkst. 14:00 – 16:00
Hoola- Hoop darbnīca ar Voodoo Flame  (8+) (Latvija, Šveice)

Riņķa deja ir ļoti īpaša. Tā ne tikai palīdz uzturēt ķermeni lieliskā formā, un ir vizuāli baudāma – triku arsenāls ir neizsmeļams! Darbnīcā būs iespēja apgūt riņķa dejas pamatus, kā arī pamata trikus. Dalība – sākot no 8 gadu vecuma. Nepieciešams ērts apģērbs, ērti, bezpapēžu apavi, labs garastāvoklis un pacietība nepadoties, ja ar pirmo reizi neizdodas!