Festivālu RE RE RĪGA! šogad apmeklējuši 20 000 skatītāju

Pagājušajā nedēļas nogalē noslēdzās „Rīga 2014 – Eiropas kultūras galvaspilsēta” programmā iekļautais ielu mākslas un pasaules mūzikas festivāls RE RE RĪGA!, kuru šogad četrās dienās kopumā apmeklēja aptuveni 20’000 cilvēku.

“Festivāla brīvdabas un iekštelpu izrāžu plašais apmeklējums un visdažādāko auditoriju atsaucība liecina par šādu kolorītu notikumu nozīmi pilsētas dzīvē, par ko esam ļoti gandarīti. Festivāls notika jau otro gadu pēc kārtas, un redzam, ka tas ir atradis savu skatītāju,” vērtē festivāla radošais direktors Mārtinš Ķibers. Viņš arī izsaka pateicību visiem atbalstītājiem, festivāla komandai un vairāk nekā 40 brīvprātīgajiem palīgiem, ar kuru atbalstu varēja notikt šie kopīgie svētki.

“Ar šo festivālu mēs vēlamies popularizēt un ienest pilsētvidē svaigu, salīdzinoši jaunu mākslas formu, kura iedvesmo un pozitīvi uzlādē visu vecumu, dzimumu un tautību skatītājus,” rezumē M. Ķibers.

Festivāla norisi pozitīvi novērtēja arī viesi – mākslinieki un šīs jomas žurnālisti no ārvalstīm, kuri īpašu atzinību veltīja izvēlētajai programmai. Kopumā festivāls ilga četras dienas un piedāvāja laikmetīgā cirka izrāžu programmu Rīgas Kongresu namā. Centrālais festivāla laukums pie Kongresu nama pulcēja visplašāko publiku, tajā notika gan ielu teātra, gan cirka izrādes, kā arī darbojās cirka skola interesentiem ar un bez priekšzināšanām.
Vairākas izrādes norisinājās pilsētvidē – pie Laimas pulksteņa, Kaļķu unVaļņu ielu krustojumā. Šie notikumi raisīja īpašu rezonansi, jo tos vēroja ne tikai festivāla apmeklētāji, bet arī nejauši interesenti – garāmgājēji. Savukārt mūzikas skatuve atradās kultūras vasarnīcā “Esplanāde 2014”, kur sestdienas vakarā ar fantastisku šovu festivālu noslēdza turku pasaules mūzikas zvaignes BaBa ZuLa.

Šogad RE RE RĪGA! piedalījās vairāk nekā 100 mākslinieki no 12 valstīm un tas bija Baltijā vērienīgākais laikmetīgā cirka un pasaules mūzikas festivāls.