Piektdien, 8.augustā, ielu mākslas un pasaules mūzikas festivāls RE RE RĪGA! sasniedz kulmināciju un priecēs ar visplašāko notikumu klāstu.

Piektdien gan Kongresu nama zālēs, gan festivāla laukumā pie Kongresu nama jau no plkst.17:00 notiks laikmetīgā cirka un ielu teātra izrādes, cirka skolas darbnīcas un meistarklases, kā arī no plkst.13:00 līdz 22:00 darbosies ar RAMIRENT atbalstu tapušais Žonglieru bārs.

atbalstitaji-2014-(2)-copy_04

Kongresu namā piektdien, 8.augustā, plkst. 18:00 uzstāsies „Lusco e Fusco, harizmātiskie laikmetīgā cirka un fiziskā teātra pārstāvji no Galisijas autonomā reģiona Spānijā Pablo Reboleiro (Pablo Reboleiro) „Trasno” un Alfredo Perezs (Alfredo Pérez) „Circanelo”.

Biļetes  uz Lusco e Fusco izrādi pērciet šeit vai Kongresu nama kasēs

Jau plkst. 19:30 Lielajā zālē uzstāsies kolektīvs NUUA, laikmetīgā cirka un vizuālā teātra trupa, kura par savu mītnes zemi izvēlējusies Somiju. Būdami ar dažādām pieredzēm un katrs no citas pasaules malas, žonglieri Luiss no Brazīlijas un Oli no Somijas kopā rada poētisku valodu, kurā ķermenis kopā ar žonglējamajiem objektiem kļūst par manipulācijas rīku un izteiksmes līdzekli.
Viņu veikumu jau novērtējusi ne tikai publika, bet arī profesionāli kritiķi, kas tieši NUUA izvēlēja par jauno talantu programmas Circus Next 2012/2013 laureātu, bet prestižajā pasaules jauno mākslinieku festivālā Cirque de demain 2014 (Rītdienas cirka festivāls) Parīzē viņi ieguva žūrijas simpātiju balvu.
Sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomes programmu “Kultūra un māksla”

KKN-rgb-en

 

Biļetes pērciet šeit vai Kongresu nama kasēs

Plkst. 21:00 Jaunajā zālē gaidāms pats avangardiskākais festivāla notikums. Animal Religion cirka mākslinieks spānis Kimu (Quim Girón) sevi definē kā līdsvara, skaņas, klaunādes, perkusiju, dzīvnieku kustību un astronomijas pētnieku. Viņa izrādes radīta, lai iedrošinātu mežonīgo un neloģisko skatītājā , izgaismotu dīvainības mūsdienu laikmeta rutīnā. Publika pēta mākslinieku uzvedību līdzīgi kā zoodārzā, sakārtotā vidē, kur var pazibēt kaut kas mežonīgs .

Biļetes pērciet šeit vai Kongresu nama kasēs

Festivāla laukums pie Kongresu nama piedāvās plašu un aizraujošu priekšnesumu programmu, kurā īpaši izceļama kaimiņzemes Igaunijas trupa FOLIE FF, kura uzstāsies kopā ar mūziķu apvienību CRIMINAL ELEPHANT. Ik rītu kāds ministrijas ierēdnis steidzas uz darbu. Un ik rītu viņš atklāj, ka viņa darbs ir lieks. Tāpēc ik vakaru viņš slīgst depresijā un akoholismā, lai pamostoties atkal veltīgi steigtos uz darbu. Katru dienu saule aust un riet un nevajadzīgais ierēdnis to redz tikai savos sapņos.

Apmeklējums bez maksas.

Festivālā RE RE RĪGA! piektdien piedāvā  arī mūziku un ielu izrādes pie Laimas pulksteņa un Kultūras vasarnīcā ‘Esplanāde 2014’. Visi āra šovi ir bez ieejas maksas.

Plkst. 18:00 festivāla mūzikas skatuvi Kultūras vasarnīcā „Esplanādē 2014” iesildīs enerģiskais duets KAKTIŅŠ UN STŪRĪTIS (Mārtiņš Kuzmins un Mārtiņš Jansons) no Liepājas, ko var raksturot kā identitātes meklējumus uz industriālu, sociālu un vēsturisku skaņu celiņu fona.

Piektdienas vakara noslēgumā plkst. 20:00 muzicēs grupa MANTA, kurā ir apvienojušies Latvijas pagrīdes scēnas dalībnieks (Kartāga, Hospitāļu iela, Gaujarts, Zigomārs un Bronikūrs) Edgars Šubrovskis, alternatīvās estrādes pārstāvis, grupas Gaujarts līderis Edgars Mākens, elektronikas entuziasts (individuālais projekts EMD) Oskars Upenieks un Jāzepa Mediņa mūzikas skolas absolvents ar pankroka pieredzi (Neprodukts, NRG+) Raitis Viļumovs.

Savukārt plkst. 19:00 pie Laimas pulksteņa festivāls sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomes programmu “Kultūra un māksla” piedāvās Norvēģijas cirka trupas CIRKA TEATER un Jauniešu pūtēju orķestra AUSEKLĪTIS izrādi MUSICA MOBILE.

Cirka Teater ir pazīstams ar savu bagātīgo un vizuālo teātra valodu. Šī ir viena no pieredzes bagātākajām skatuves mākslas trupām Norvēģijā.  Izrāde «Musika Mobile» sākotnēji tapusi kopā ar Norvēģijas bruņoto gaisa spēku orķestri, bet Rīgā tā sadarbībā ar jauniešu pūtēju orķestri «Auseklītis». Tas ir pārsteidzošs stāsts par ceļojošu cirku un tā direktoru Moldonu. Viņa lepnums un prieks ir mūzikas mašīna – milzīga leijerkaste uz riteņiem. Izrādes intriga rodas, kad orķestris saduras ar mūzikas mašīnu. Grandiozā izrāde vēsta par pretstatiem starp aplupušo ārzemnieku teātra trupu un glancēto orķestri, starp cilvēku un tehnoloģiju, strap troksni un mūziku, un mirkli, kad ceļš uz harmoniju šķiet neiespējams.

Izrādes pie Laimas pulksteņa aizsāksies jau plkst. 16:00, kad savu uzstāšanos sāks COMPAGNIE MOBIL (Nīderlande) ar izrādi “Sulky M1”.
Viņi uzstāsies vairākkārt – 16:00, 18:00 un 20:30 piektdien un 16:30 un 20:30 sestdien.

Sulky M1 ir jautra, romantiska komēdija. Tā silda sirdi un ne tikai tāpēc vien, ka tajā spēlējas ar uguni. Turklāt, izrādes laikā tiek atklāti arī daudzsološi savaldzināšanas paņēmieni!