Ivan Kraj ir cirka producents, festivālu organizators un jomas attīstītājs Horvātijā ar 10 gadu pieredzi. Paralēli savām  organizatoriskajām darbībām Ivans Krajs ir viens no ievērojamākajiem cirka kritiķiem Eiropā  (Grāmatas “Women and Circus” autors, regulāri publicējas dažādos horvātu un ārvalstu kultūras medijos) un nodarbojas ar cirka  režiju.

Ivan Kralj ir pirmā Horvātijas cirka festivāla “Festival novog cirkusa” dibinātājs un mākslinieciskais direktors. Par spīti daudzajiem šķēršļiem festivālam ir idzevies izdzīvot kopš 2005. gada. Daudzu cirka projektu autors aizsācējs mazā valstī ar vēl mazāku cirka tradīciju, viņš piedāvā “lielo sapņu” stratēģiju kā ceļu uz laikmetīgā cirka atzīšanu par mākslas formu.

Programmā: 

31. janvārī plkst. 14.00
LKA Zirgu pastā
Lekcijas “Laikmetīgā cirka producēšana: Pieredzes analīze” Ivan Kralj prezentācija:

“Ko cirks var mācīties no krokodīliem?” 

Krokodīli. Arvīda Blumentāla absēstība. Šis sensenais radījums, kas mūsos vieš bailes un eksotisku intresi, šodien cīnās par savas sugas neizzušanu. Kāds cirkam sakars ar krokodīliem? Pilnīgi viss! Lekcija koncentrēsies uz šī brīnišķīgā dzīvnieka izdzīvošanas tehnikām no cirkam nedraudzīgā vidē vidē strādājoša cirka fastivāla producenta perspektīves.  Ivan Kralj ir pirmā Horvātijas cirka festivāla “Festival novog cirkusa” dibinātājs un mākslinieciskais direktors. Par spīti daudzajiem šķēršļiem festivālam ir idzevies izdzīvot kopš 2005. gada. Daudzu cirka projektu autors aizsācējs mazā valstī ar vēl mazāku cirka tradīciju, viņš piedāvā “lielo sapņu” stratēģiju kā ceļu uz laikmetīgā cirka atzīšanu par mākslas formu.