31. janvārī plkst. 14.00 LKA Zirgu pastā notiks lekcija “Laikmetīgā cirka producēšana: Pieredzes analīze” ar Amy Fee (Cirkus Cirkör, Zviedrija) un Ivan Kraj (Festival Novog Cirkusa, Horvātija) .

Programmā:
IVAN KRALJ “KO CIRKS VAR MĀCĪTIES NO KROKOLDĪLIEM?”

Krokodīli. Arvīda Blumentāla absēstība. Šis sensenais radījums, kas mūsos vieš bailes un eksotisku intresi, šodien cīnās par savas sugas neizzušanu. Kāds cirkam sakars ar krokodīliem? Pilnīgi viss! Lekcija koncentrēsies uz šī brīnišķīgā dzīvnieka izdzīvošanas tehnikām no cirkam nedraudzīgā vidē vidē strādājoša cirka fastivāla producenta perspektīves.

Ivan Kralj ir pirmā Horvātijas cirka festivāla “Festival novog cirkusa” dibinātājs un mākslinieciskais direktors. Par spīti daudzajiem šķēršļiem festivālam ir idzevies izdzīvot kopš 2005. gada. Daudzu cirka projektu autors aizsācējs mazā valstī ar vēl mazāku cirka tradīciju, viņš piedāvā “lielo sapņu” stratēģiju kā ceļu uz laikmetīgā cirka atzīšanu par mākslas formu.

AMY FEE : CARE – NEBAIDĪTIES NO ES PROJEKTIEM.

Amy Fee dalīsies pieredzē, kā Cirkus Cirkor uzņēmās ES sadarbības projekta CARE koordinēšanu, dalīsies pieredzē par aktivitāšu plānošanu un ieguvumiem. Lekcija koncentrēsies uz dažādiem ar Eiropas Savienības projektiem saistītiem jautājumiem cirka mākslas kontekstā.

Amy Fee kopš 2015 gada ir vadošās skandināvu laikmetīgā cirka trupas Cirkus Cirkor producente. Cirkus Cirkor pastāv kopš 1995. gadā, un viņu izrādes ir noskatījušies vairāk kā 2 miljoni skatītāju. Uzņēmums ir nopelniem bagāts ne tikai pateicoties krāšņajām izrādēm, bet arī uzskatāms par laikmetīgā cirka pamatlicēju Zviedrijā, kas savās izglītības programmās apmācījis 400 000 bērnus un jauniešus.
Līdz šim Amy 10 veiksmīgi darbojusies dejas jomā strādājot par projektu vadītaju un galveno producenti Dansens Hus Stockholm, un piedalījusies vairāku starptautisku, tai skaitā ES projektu izstrādē deja un cirka jomā.