CIRKA KOMPĀNIJAS MURMUYO IZRĀDE “FISURA” (SPĀNIJA)

Rīgas svētkos Esplanādē, laukumā pie Latvijas nacionālā mākslas muzeja bez maksas.

Sestdien, 18. augustā, plkst. 17.00.
Svētdien, 19. augustā, plkst. 15.00

Cirka izrādē “Fisura” darbojas tēls Murmuyo, kurš tika radīts jau vairāk nekā pirms 15 gadiem Čīlē, lai ar neierobežotas fantāzijas palīdzību piedāvātu skatītājiem jaunu “ārpus rāmjiem” esošu pieredzi.

Murmuyo skatuve ir pilsētvide, kurā viņš iejaucas un kuras kārtību maina, pārsvarā izmantojot kustību, mīmiku un nejaušu garāmgājēju iesaisti. Liekot lietā savu virtuozitāti un trakulīgo iztēli, Murmuyo ļauj skatītājam tikt ierautam pārsteidzošu notikumu virpulī, kur ar satīras un humora palīdzību pamanāmas kļūst cilvēku vērtības un trūkumi, kas ikdienā pazūd pilsētas labirintos.

Murmuyo galvenais instruments ir viņa paša ķermenis, ar to viņš izrāda emocijas un rada tēlus, radot vieglu un rotaļīgu atmosfēru, kurā pati būtiskākā ir saziņa ar publiku.

“Fisura” ir teatrāla cirka izrāde. Publika ir atnākusi, dekorācijas uzstādītas, bet trūkst pats galvenais – aktieri un priekšnesumi. Un tieši tas ir brīdis, kad izrāde var sākties. Izrāde, kurā izrādās, ka galveno lomu spēlē publika un pat pavisam nejauši garāmgājēji.