Festivāls “Re Rīga!” jau otro gadu rīko konkursu jaunajiem māksliniekiem, kuru izrādes tapušas Baltijas valstīs un kurās iekļauti elementi vai kas iedvesmojušies no laikmetīgā cirka.

20. augustā pl. 19.00 Tallinas ielā 10, koncertzālē “Tu jau zini kur!” skatītājiem būs iespēja redzēt veselus trīs darbus, jo bez godpilnās pirmās vietas, žūrija piešķīrusi arī divas otrās.

Konkursa pirmo vietu ieguvusi Latvijā tapusī izrāde FAUX PAS (Piezīme nevietā). Tā ir laikmetīgās dejas un cirka simbioze, kurā savijas trauslas metaforas par divu cilvēku privāto, citiem neredzamo attiecību pusi. Horeogrāfe: Jana Jacuka, Dejo: Laura Gorodko un Aleksejs Smolovs.

Viena no divām otrajām vietām piešķirta Lietuvā tapušam darbam “Midnight case”, ko veidojusi kompānija “Taigi Cirkas” un to izpilda Konstantīns Kosovecs, kurš par šo darbu saka: “Ir silts vasaras vakars, laiks, kad apkārt valda maģija un pilnīgi viss ir iespējams.” Režisore – Elena Nečiporenko, uzstājas – Konstantīns Kosovec, mūzikas autore – Jūra Elena Šedytė.

Savukārt otra otrā vieta piešķirta Igaunijas/Francijas mākslinieka Sylvain Pomme darbam “Oulala” – šovs, kas piesātināts ar aplausiem, gavilēm un “ulalā”. Viss sākot no muļķīgiem jokiem, beidzot ar galvu reibinošiem trikiem.

Ieeja pasākumā bez maksas.