LATVIJAS UN VIESMĀKSLINIEKU IZRĀDE “PAVEDIENS”…

Cirka mākslinieka Alekseja Smolova vadībā taps festivāla “Re Rīga!” norises vietas – Zeļļu ielas 25 apkārtesošā parka, ēku un Āgenskalna iedvesmots priekšnesums “Pavediens”, kurā piedalīsies igauņu akrobātes Lizeth Wolk un 

Anna Krazy, kā arī lietuviešu gaisa akrobāts Konstantīns Kosovecs. Priekšnesumā iekļausies mākslinieku pārstāvēto cirka žanru elementi – gaisa akrobātikas, laikmetīgās dejas un lokanības elementi.

Aleksejs Smolovs – laikmetīgā cirka mākslinieks un skolotājs, kurš šobrīd dzīvo Baltijā. 10 gadus nodarbojoies ar cīņas mākslu, pirms ticis iepazīstināts ar skatuves mākslu – cirku un deju -, un es tajā ļoti iemīlējies. Sīra rats kļuva par mākslinieka kaislību aparātu šajā nepārtrauktajā piedzīvojumā un līdzekli ārējās un iekšējās pasaules izpētei. Apgūstot zināšanas par skatuves mākslu, galvenokārt autodidaktiskā veidā, beidzot nonāca universitātes akadēmiskajā vidē, apmeklējot neatkarīgus kursus Stokholmas Mākslas universitātes Cirka nodaļā, lai padziļinātu savas mākslinieciskās un tehniskās prasmes. Savā mākslinieciskajā karjerā piedalījusies dažādās skatēs, kurās piedalās norises vietas, sadarbības projekti un vietnei raksturīgas izrādes ar daudziem skaistiem māksliniekiem. Aleksejs: “Esmu līdzautors un pirmās Latvijas mūsdienu cirka un dejas izrādes “Faux Pas” veidotājs un izpildītājs, lielākoties uzstājās Baltijā un ārzemēs, iepazīstinot ar latviešu māksliniecisko valodu Ungārijas, Zviedrijas un Japānas auditoriju. Turklāt man ir liels prieks dalīties ar zināšanām un prasmēm, kas iegūtas gadu prakses, uzstāšanās un studiju laikā, ar Rīgas Cirka skolas audzēkņiem, kur strādāju kopš tās dibināšanas 2017. gadā galvenā cirka skolotāja amatā.”

Lizeth Wolk  – Lizete pārvalda tādus rīkus kā aerial hoop / lyra / ring. Viņu aizrauj šo cirka rīku vienkāršā un reizē sarežģītā daba un iespēja tos izmantot kā sava ķermeņa papildinājumu, jaunu ekstremitāti. Pēc Somijas cirka skolas absolvēšanas Lizete veido gan solo izrādes, gan ir igauņu cirka apvienības “The Big Wolf Company” dibinātāja, kas sāka darbu 2015. gadā ar izrādi “Eternal dinner”, un apvienības jaunuzvedums “Trīs māsas” būs skatāms arī festivālā.

Anna Krazy  (Anna Kristin McCarthy) mūsdienu cirka māksliniece un režisore, 2 zēnu māte. Tic mākslai un skaistumam. Cirka mākslai pievērsusies jau no 8.gadu vecuma, studējusi igaunijas cirka studijā Cirkus Folie , teātrī Theaterhojskole Musik Dānijā un laikmetīgo deju Berlīnē un Vīlandē. Viņas ielu mākslinieces dzīve sākās 2016. gadā, kad viņa atklāja ielu festivālu burvību. Pašlaik uzstājas ar savu solo izrādi “All strings attached“, kurā apvieno akrobātikas, dejas un lokanības elementus.

Konstantīns Kosovecs ir cirka autodidakts no Lietuvas. Savos priekšnesumos viņš kombinē visdažādākās tehnikas: objektu manipulāciju, ugunsžonglēšanu, gaisa akrobātiku, kapoeiru un ķīniešu kārti. Konstantīns kopā ar Alekseju Smolovu un Elenu Kosovecu izveidojis cirka apvienību “Taigi Cirkas” un strādā pie jaunas izrādes “Up to This Point”. Mākslinieks regulāri pasniedz meistarklases gan Baltijas valstīs, gan arī Eiropā un Krievijā.Trešdien, 25. augustā 18.45-19.30 brīvdabas teritorijā pie Zeļļu ielas 25, Āgenskalnā
Ilgums: 30 minūtes
Bez vecuma ierobežojuma
Bez maksas

Radītāji un izpildītāji: ALEKSEJS SMOLOVS (LV), LIZETH WOLK (EST), ANNA KRAZY (EST), KONSTANTĪNS KOSOVECS (LT)
Mūzika: Ēvalds Lazarevičs

Apmeklējot izrādi, jūs piekrītat ka:
• varat tikt fotografēts un filmēts;

• jūsu attēls var tikt izmantots TV un interneta translāciju laikā, filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos u.c. masu mediju publikācijās.