CIRCUS SABOK IZRĀDE HIPPOPOTAMUS

Circus Sabok galvenais mērķis ir konsolidēt mūsdienu cirku Baltijā un veicināt tā tālāku attīstību Ziemeļvalstīs. To mērķis ir radīt holistisku darbu, kas atspoguļo jauno mākslas profesionāļu vērtības.

Kerts un Saana ir no jaunās cirka mākslinieku paaudzes, viņi 2018. gadā absolvējuši Stokholmas cirka universitāti. Abu akrobātu ceļojums ilgst vairāk nekā divus gadu desmitus. Kerts, piedaloties cirkā, ir sacenties akrobātiskajā vingrošanā un ir viens no pirmajiem bakalaura cirka māksliniekiem Igaunijā. Saana nāk no somu jauniešu cirka. 10 gadu vecumā viņa atklāja vertikālo virvi kā savu galveno disciplīnu. Saana sāka strādāt ar akrobātiku pārī ar Kertu un piedzima Circus SaboK. Kerts un Saana ir uzstājušies visā pasaulē. 2018. gadā viņi uzstājās pasaules lielākajā mūsdienu cirka festivālā Circa Auchā, Francijā. Viņi ir strādājuši ar daudziem uzņēmumiem, piemēram, Cirkus Cirkör, Cirkus Nikolajeff, Circus I love you un citiem. 2020. gada rudenī Saana un Kerts pirmizrādi piedzīvoja debijas šovā Don’t Leave Me Hanging, kas vienpadsmit reizes tika veiksmīgi izrādīts Somijā un Igaunijā. Tagad viņi ir sākuši veidot savu gaidāmo izrādi Hippopotamus.

Izrādē HIPPOPOTAMUS (Nīlzirgs) būs divu cilvēku sastapšanās pašā vājākajā brīdī, atklājot viņu kailumu. Pāris ne tikai svin viens otru, bet arī paceļ, – dejo ziedu ziedlapiņās, nekad neatstājot vienam otru. Pārklāti ar netīrumiem, viņu kustība kļūst gādīga un maiga.

Pirmdien, 23. augustā 19.00-19.30 brīvdabas teritorijā pie Zeļļu ielas 25, Āgenskalnā

Ilgums: 25 minūtes
Bez vecuma ierobežojuma
Bez maksas

Radītāji un izpildītāji: Kert Ridaste (FI), Saana Leppänen (EE)
Ideja un radīšana: Circus SaBoK
Kostīmu dizains: Anni Veskimäe (EE)
Līdzproducents: Sirkus Aikamoinen
Rezidences atbalsts: Viljandi Teatri hoov, Sorin Sirkus

Apmeklējot izrādi, jūs piekrītat ka:
• varat tikt fotografēts un filmēts;

• jūsu attēls var tikt izmantots TV un interneta translāciju laikā, filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos u.c. masu mediju publikācijās.