107 WAYS TO DEAL WITH PRESSURE

Izrādes centrālā tēma ir garīgā pārslodze. Stress, sabiedrības spiediens, nesasniedzami mērķi un izdegšanas draudi mūsdienās ir daļa no daudzu cilvēku ikdienas. Šķiet neiespējami dzīvot bez sava veida spiediena, un situāciju neatvieglo arī pasaules notikumu fons – karš, pandēmija, globālā sasilšana un citi notikumi, kas apdraud cilvēces nākotni. Kolektīvs Kanta Company šajā izrādē izvēlas par šo spiedienu runāt, lai lauztu klusēšanas stigmu. Izrāde radīta ar nolūku pavēstīt skatītājiem, ka vēl kāds jūtas līdzīgi, kā arī dot iedvesmu šo smugumu transformēt spēkā un iedvesmā.
Festivāla “RE RĪGA”! laikā mākslinieki strādās pie šīs izrādes, uzturoties radošajā rezidencē Rīgas cirkā, un festivālā rādīs šīs rezidences rezultātu – izrādi “107 Ways To Deal With Pressure” darbizrādes (work-in-progess) stadijā.

“Cirks mums liek būt šeit un tagad, tāpēc skatuve ir vieta, kur jūtamies vislabāk un visdzīvāk,” – vēsta apvienība. Iekļaujot izrādēs ikdienišķas situācijas un problēmas, cirka mākslinieki vēlas skatītājiem ļaut palūkoties katram uz savu ikdienu no negaidītas perspektīvas, tādējādi ikdienišķo padarot neparastu un īstenību – sirreālu.

Mākslinieki strādās pie šīs izrādes rezidences laikā VSIA “Rīgas cirks” un šīs rezidences rezultāts būs izrādes work in progess versijas atrādīšana Rīgas auditorijai.

Foto: Donatas Ališauskas

Izrāde ir daļa no Rīgas vasara 2022 programmas.