Gaisa akrobātikas meistarklases ar Kompāniju Manor House (ASV/Francija)
Piektdien 8. augustā no plkst. 17:00 – 19:00 un sestdien, 9. augustā no plkst. 15:30 līdz 17:00 un no 17:30 līdz 19:00

Sadarbībā ar Baltijas laikmetīgā cirka un ielu mākslas platformu

NDC2 transparent (1)

 

 

 

Uz nodarbībām lūdzam pieteikties līdz 3. augustam rakstot uz cirks@reriga.lv, norādot izvēlēto(ās) darbnīcas, savu vecumu, nodarbošanos, mazu aprakstu par sevi un savu fizisko sagatavotību, kā arī to, kāpēc vēlaties piedalīties tieši šajās nodarbībās.  

Mākslinieki

Sebastians Kans (Sebastian Kann) un Natālija Oleinika (Natalie Oleinik) satikās Nacionālajā cirka skolā Monreālā 2009. gadā, kur Sebastians specializējās akrobātikā ar kontorsijas gaisa apli un Natālija akrobātikā ar virvi. Sebastiens iepriekš darbojies tradicionālajā un eksperimentālajā kabarē un uzstājies Ņujorkā, Londonā, Ibizā un Koloņā. Natālija pavadījusi pēdējos divus gadus ceļojot kopā ar franču cirka trupu Les Colporteurs, kur sastāvā viņa piedalījās izrādes “Le Bal des Intouchables” radīšanā.

Šobrīd abi mākslinieki srādā pie sava pirmā kopīgā projekta “MANOR HOUSE”, ceļojot starp Londonu, Ņujorku un Stokholmu. Pirmizrāde notiks 2015. gadā.

Meistarklases:

– Gaisa apļa darbnīca ar Sebastianu 

Nacionālās cirka skolas absolvents, strādājis GOP, The Box (Ņujorka, Londona), Lio Ibiza. Darbnīca būs iespēja apgūt gan statiskas, gan dinamiskas riņka kustības. Būs iespēja izmēģināt kustības uz zemes, kā arī griešanos un šūpošanos gaisā.

Virves darbnīca ar Natāliju 

Nacionālās cirka skolas absolvente un trupas “Les Colporteurs” dalībniece. Darbnīcā tiks apgūti šīs disciplīnas pamati: kāpšana, statiskas pozas, kritieni un dažādi veidi kā pāvietoties uz augšu un uz leju pa virvi. Natālija iemācīs arī plecu stiprināšanas vingrojumus gan uz zemes, gan uz virves, lai nodarbošanās ar akrobātiku būtu droša.

– Gaisa akrobātikas eksperimentēšanas un improvizācijas nodarbība ar Sebastianu un Natāliju paredzēta dalībniekiem ar iepriekšējo sagatavotību.

Šajā meistarklasē dalībnieki izpildīs uzdevumus, kas palīdzēs radīt pašiem savus oriģinālos trikus, kā arī tehnikas, kas palīdzēs attīstīt kustību gaisā.

Mākslinieku video:

“>