Starptautiskais ielu mākslas un pasaules mūzikas festivāls RE RE RĪGA! piedāvā apmeklēt žonglēšanas darbnīcu un noskatīties filmu „Pieskarties debesīm”!

Piektdien, 18. jūlijā, Kalnciema kvartālā plkst. 18:30 festivāls RE RE RĪGA! gan lieliem, gan maziem piedāvā iepazīt aizraujošo žonglēšanas pasauli. Kalnciema kvartālā notiks žonglēšanas darbnīca, kuras laikā paši izgatavosim žonglēšanas bumbiņas un apgūsim šīs cirka disciplīnas pamatus.

Pēc darbnīcas plkst. 20:00 festivāls noskatīties režisora Horasio Alkala krāšņo filmu “Pieskarties debesīm” (“Grazing the Sky”).

„Pieskarties debesīm” ļauj skatītājiem ielūkoties pārsteidzošajā, spraigajā cirka akrobātu darba ikdienā, ko papildina atklāti un personiski stāsti par risku, robežu pārkāpšanu un tiekšanos un pilnību. Lai spētu likt uz spēles savu veselību un dzīvību, pilnībā veltītu studijām un treniņiem vairākus gadus savas dzīves, māksliniekiem ir jābūt atpveltītiem ar dzelzs disciplīnu un mākslinieka dvēseli, turklāt viņu ikdiena paiet nemitīgos ceļojumos, tālu no mājām.

Režisors Horasio Alkala ir iedziļinājies astoņu dažādas izcelsmes cirka akrobātu personīgajos dzīvesstāstos, kurus intensīvi papildina meistarīgi uzņemti akrobātikas priekšnesumu kadri. Paša režisora septiņus gadus ilgā cirka pieredze, ar dažādām trupām, to skaitā arī Cirque du Soleil sastāvā apceļojot 11 dažādas valstis, ļauj viņam īpaši dzīvā un patiesā veidā atklāt mūsdienu cirka skolā valdošās atmosfēras burvību un neaptveramo cilvēcisko iespēju plašumu.

Filma ir liecība par cilvēka gara spēku un neierobežotajām iespējām, slavinājums mākslinieku spēkam un grācijai, kā arī uzmundrinājums sekot saviem sapņiem.