Šogad festivāls piedāvā īpašu mūzikas programmu

Festivāla RE RE RĪGA! īpašie viesi – BaBa ZuLa no Turcijas
BaBa ZuLa ir autentisks austrumu mūzikas un psihodēlijas apvienojums, kuru uzstāšanās salīdzināma ar šamaniskiem rituāliem – tās papildina krāšņi tērpi un vēderdejas, dzeja un teātris. Šo turku tradicionālās mūzikas un mūsdienīgo elementu apvienojumu paši mākslinieki dēvē par Stambulas psihodēliju.

Mūzikas skatuves programma 

Atklāšanas koncerts trešdien, 6. augustā, plkst. 19:30 notiks Kongresu nama Lielajā zālē ar speciāli ‘Rīga 2014’ notikumam radīto pasaules mūzikas projekta TĀLAMANA  koncertuzvedumu“Pa dzintara ceļu”, apvienojot izcilus mūziķus no ASV, Latvijas, Polijas, Īrijas un Somijas!

Par projektu: Projektā apvienojušies ASV dzīvojošā latviešu izcelsmes mūziķe Laila Saliņa (balss, ģitāra, kokles), Timo Vēnenens (Somija, kanteles), Džims Matus (Polija/ASV, grieķu lauta, ģitāra). Atpazīstamākais dalībnieks ir Šeins Šanahans (Īrija/ASV, perkusijas), kurš ir viens no Zīda ceļa projekta dibinātājiem un pazīstams arī kā slavenā čellista Jojo Ma (Yo-Yo Ma) līdzgaitnieks.

Piektdien, 8.augustā, plkst. 18:00 festivāla mūzikas skatuvi Kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014”  iesildīs enerģiskais duets KAKTIŅŠ UN STŪRĪTIS (Mārtiņš Kuzmins un Mārtiņš Jansons) no Liepājas, ko var raksturot kā identitātes meklējumus uz industriālu, sociālu un vēsturisku skaņu celiņu fona.
Piektdien, vakara izskaņā, plkst. 20:00 muzicēs Edgara Šubrovska jaunākais projekts ansamblis MANTA

Par mūziķiem : ansamblī MANTA apvienoti Latvijas pagrīdes scēnas dalībnieki (Kartāga, Hospitāļu iela, Gaujarts, Zigomārs un Bronikūrs) Edgars Šubrovskis, alternatīvās estrādes pārstāvis, grupas Gaujarts līderis Edgars Mākens, elektronikas entuziasts (individuālais projekts EMD) Oskars Upenieks un Jāzepa Mediņa mūzikas skolas absolvents ar pankroka pieredzi (Neprodukts, NRG+) Raitis Viļumovs.

Sestdien, 9.augustā, plkst. 20:00 pirms eksotiskajiem Turcijas viesiem BaBa ZuLa uzstāsies pašmāju multimāksliniece MIONIA.
Par mākslinieci – 2010. Mionia kļuva pazīstama kā iPhone meitene, jo pirmās kompozīcijas tapa un tika izpildītas, izmantojot viedtālruņa aplikāciju NanoStudio. Dziesma Sad Story tapusi par Ivo Brieža filmas Filma tituldziesmu, un šobrīd Mionia gatavo debijas albumu.

Sestdien, 9. augustā, plkst. 22:00 festivāla mūzikas programmas noslēgumu iezīmēs BaBa ZuLa.

Šo uzstāšanos atbalsta

TurkishAirlines2a_sm