ANIMAL RELIGION (Spānija)

Izrāde “Tauromàquina” –  Kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā “Piena svētkos” 2. augustā.

Animal Religion sevi definē kā līdzsvara, skaņas, klaunādes, perkusiju, dzīvnieku kustību un astronomijas pētniekus. Viņu izrādes radītas, lai iedrošinātu mežonīgo un neloģisko skatītājā, izgaismotu dīvainības mūsdienu laikmeta rutīnā.

Dinamiskā, enerģijas un humora pilnā izrāde “Tauromàquina” ir Animal Religion pēdējais veikums, kas asprātīgā veidā salīdzina kopīgo un atšķirīgo cilvēku, dzīvnieku un tehnikas uzvedībā. Spēles centrā cilvēka un nāvējošas mašīnas deja.  Metāla gaļas, mehāniska saparāta, emociju,  cīņas māksla un varaskāres kontrasts.

Kurš padosies – cilvēks vai bullis ? Izrādi iedvesmojušas spāņu tradicionālās buļļu cīņas. Duelis starp cilvēku un bulli – rituāls, kas mūs vieno ar nāvi. Animal Religion uzskata, ka, tāpat kā buļļu ciņās, publiku biedē briesmas, bet par spīti tam tā alkst izzināt un izprast nāvi un tās klātbūtni.  Tauromàquina” caur cirku stāsta par dzīvnieku, cilvēku un 20. gadsimta nemirstīgā zvēra – tehnoloģijas – atšķirībām un vienlīdzību. Šajā izrādē mašīna iegūst spēju paust savas jūtas un emocijas. Mākslinieks izmantos mašīnas spēku, lai radītu neiedomājamas akrobātiskas kustības.

Izrādes autori un izpildītāji : Kims Žirons, Benets Hofre un Fēlikss Kukuruljs (Quim Giron, Benet Jofre and Felix Cucurull)

 

Izrāde Rīgā notiek ar SIA ALWARK atbalstu
image001