Festivāls RE ! Laikmetīgais cirks un viesosies “Piena svētkos” ar divām cirka izrādēm.

Festivāls RE ! Laikmetīgais cirks un iela šogad 2. augustā viesosies “Piena svētkos” kultūras pilī Ziemeļblāzma. Asprātīgais Cirkus Katoen no Beļģijas/Nīderlandes un avangardiskais Animal Religion no Spānijas pārsteigs un aizkustinās ar iespaidīgiem akrobātikas trikiem un virtuozu žonglēšanas prasmi.

Dinamiskā, enerģijas un humora pilnā izrāde “Tauromàquina” ir Animal Religion pēdējais veikums, kas asprātīgā veidā salīdzina kopīgo un atšķirīgo cilvēku, dzīvnieku un 20. gadsimta dzīvnieka – tehnikas uzvedībā.

Izrādi iedvesmojušas spāņu tradicionālās buļļu cīņas. Kurš padosies – cilvēks vai bullis? Duelis starp cilvēku un bulli – rituāls, kas mūs vieno ar nāvi. Animal Religion uzskata, ka, par spīti bailēm, publika alkst izzināt un izprast nāvi un tās klātbūtni.

Šajā izrādē mašīna iegūst spēju paust savas jūtas un emocijas. Mākslinieks izmantos mašīnas spēku, lai radītu neiedomājamas akrobātiskas kustības.

Animal Religion ir viena no šī brīža pieprasītākajām cirka trupām Eiropā. Šogad tā Rīgā viesosies otro reizi un savā avangardiskajā stilā izaicinās cirka, ielu teātra un site-specific robežas.

Savukārt cirka duets no Beļģijas/Nīderlandes Circus Katoen izrādē “Ex Aequo” minimālisma estētikā ar pašu izdomātiem trikiem rotaļīgā atmosfērā apspēlē divu cilvēku satuvināšanos un kopdzīves apgūšanas procesu.

Kur likt jaunkundzes istabas augu, kur iekārtot drēbju skapi un kur likt jaunskunga drēbes? Izrāde ir par diviem jauniem cilvēkiem, kas gatavojas dzīvot kopā. Tā aizsākas rotaļīga jaunās kopdzīves telpas un vienam otra izzināšana. Viņi sacenšas, izaicina viens otru un mācās sadzīvot, līdz atrod līdzsvaru savās attiecībās, bet viņu lietas rod savu vietu jaunajā mītnē.

Circus Katoen ir cirka duets no Beļģijas un Nīderlandes. Abi mākslinieki kopā strādā jau 9 gadus, un viņu jaunākais veikums “Ex Aequo” ir brīnišķīga izrāde ģimenēm, kas aizrauj un aizkustina ar iespaidīgām akrobātiskām spējām.

“Piena svētkos” ieeja līdz 14 un pēc 60 gadiem bez maksas. Pārējiem biļetes cena 9 eiro un tās pieejamas iepriekšpārdošanā www.bilesuserviss.lv un Biļešu serviss kasēs.

Video no pagājušā gada festivāla Re ! Laikmetīgais cirks un iela

Vairāk informācijas par Piena svētkiem: http://www.facebook.com/pienasvetki