Psiholoģiska drāma, kurā, iedvesmojoties no 19. gadsimta burvju mākslinieku radītajām vīzijām, mijas sapņi un ilūzija, akrobātika, kas aicina skatītāju sekot patiesības meklējumiem, neganta mānīšanās, kas uzjautrina, priekšnesumi telpās un pilsētvidē, izrādes pieaugušajiem un izrādes ģimenēm — tas viss šogad būs redzams starptautiskajā laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivālā  RE RĪGA!, kas notiks no 23. līdz 25. augustam.

“Festivāls RE RĪGA! notiek jau piekto gadu, taču, šķiet, ka tieši šogad visvairāk cilvēkiem ir nepieciešama atbilde uz jautājumu, kas ir laikmetīgais cirks, un tādu festivāls ar savu daudzpusīgo repertuāru arī sniegs,” saka Re Rīga! festivāla direktors Mārtiņš Ķibers.

Festivālā īpaša uzmanība veltīta māksliniekiem no Zviedrijas un Somijas. Šajās valstīs laikmetīgais cirks pēdējā desmitgadē piedzīvojis strauju uzplaukumu, savā attīstībā apliecinot, ka tā ir sarežģīta māksla, taču vienlaikus tā ir ļoti atvērta – cirka meistarklases un izglītojošas nodarbības šeit apmeklē visdažādākā auditorija.

Šogad pirmo gadu festivāla RE RĪGA!  izrādes notiks koncertzāles Palladium telpās, kas ir ideāli piemērota vieta, lai ļautu vizuāli un audiāli izpausties laikmetīgā cirka elementiem – akrobātikai, mūzikai un teātrim.

Trešdien, 23. augustā varēs pārliecināties par Somijas skatuves mākslas uzplaukumu trupas WHS izrādē AIZIEŠANA. Stāsts par diviem cilvēkiem, savā starpā atsvešinātu pāri,  jaunā maģija apvienota ar teātri, deju, vizuālo mākslu un unikālu kostīmu mākslinieka darbu.

Ceturtdien, 24. augustā izrādē 100% CIRKS, ko uz Rīgu vedīs franču mākslinieks Žiljēns Ožē un dāņu mākslinieks Mikels Hobics, būs neganta mānīšanās un gaisa akrobātikas triki, karājoties matu bizē, balansēšana uz viena pirksta, triki uz ķīniešu kārts, muzikāls priekšnesumu, atskaņotu uz alumīnija caurules, un vēl citi Monty Python cienīgi izgājieni.

Piektdien 25. augustā varēs redzēt to, ka laikmetīgais cirks var palīdzēt uzdot pavisam nopietnus jautājumus un arī meklēt atbildes uz tiem – trupas RICOCHET (ASV) izrādē DŪMI UN SPOGUĻI. Šeit skatītāji tiks aicināti, vērojot poētisku akrobātiku, doties līdzi intensīvā un bezkompromisu ceļā patiesības meklējumos.

Festivāla laikā Rīgas pilsētvidē notiks vēl viens priekšnesums no Somijas dueta Kate un Pasi. Oriģinālā un humora pilnā ielas izrāde ATTIECĪBAS paredzēta visai ģimenei. Tā atklāj attiecību stāstu starp vīrieti un sievieti, izmantojot akrobātikas elementus un žonglēšanu ar kājām. Izklausās tikpat smieklīgi, cik izskatās sarežģīti. Izrādes laikā uzzināsim, kā 50 kg smaga sieviete var pārspēt 100 kg smagu vīrieti, kā viņu dažādās personības spēj sadzīvot un kurš galu galā šajās attiecībās ir galvenais noteicējs.

Festivāla norises atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas Dome.

Programma: reriga.lv

Biļetes: bilesuserviss.lv