Ar kustību izstāstīts stāsts, ķīniešu kārts un tramplīns, viens neprognozējams klauns, cirka rotaļu laukums bērniem un pieaugušajiem – tas viss būs skatāms festivāla “Re Rīga!” ieskaņas izrādēs Rīgas svētkos 18. un 19. augustā Esplanādē, laukumā pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja.

Abas dienas Rīgas svētku apmeklētāji varēs noskatīties veselas trīs izrādes, bet viņu mazās atvases (un ne tikai) apgūt cirka mākslas pamatus Rīgas cirka skola izveidotajā rotaļu laukumā.

Mākslinieki Manels Rozess (Manel Rosés) un Nilass Kronlids (Nilas Kronlid) no SOON Company ir satikušies Dejas un cirka mākslas augstskolā DOCH Stokholmā. Viņu kopdarbs “Gregarious” ir smalka ironija par mūsdienu pasaules izvēlēm, kad dienas steigā, cīnoties par statusu, naudu, slavu, aizmirstam par cilvēciskām vērtībām.

Cirka izrādē FISURA darbojas tēls Murmuyo, kurš tika radīts vairāk nekā pirms 15 gadiem Čīlē, lai ar neierobežotas fantāzijas palīdzību piedāvātu skatītājiem jaunu “ārpus rāmjiem” esošu pieredzi.

Kompānijas HURyCAN izrāde ASUELTO ir mēģinājums izprast dzīvi kā organismu caur kustīga ķermeņa stāstu, kas rāda un dalās ar to, kāds tas ir: gaisīgs un taustāms, racionāls un jūtīgs, skaists un neglīts, tātad – dzīvs.

Bet lai ļautu Rīgas svētku apmeklētājiem, īpaši pašiem mazākajiem, ne tikai redzēt, bet arī pašiem piedzīvot cirku, Rīgas cirka skola būs izveidojusi cirka rotaļu laukumu, kurā varēs izmēģināt spainīšu ķekatas un pedāļus, stafetes, žonglēšanu ar bumbiņām un vēl daudz ko citu.

Ieeja Rīgas svētku pasākumos ir bez maksas.

SESTDIEN, 18. augustā
16.00 SOON COMPANY IZRĀDE “GREGARIOUS” (ZVIEDRIJA)
17:00 MURMUYO IZRĀDE “FISURA” (SPĀNIJA)
18:00 HURyCAN IZRĀDE ASUELTO (SPĀNIJA)
16.oo – 19.00 Rīgas cirka skolas aktivitātes bērniem
SVĒTDIEN, 19. augustā

14:30 HURyCAN IZRĀDE ASUELTO (SPĀNIJA)
15:00 MURMUYO IZRĀDE “FISURA” (SPĀNIJA)
16.00 SOON COMPANY IZRĀDE “GREGARIOUS” (ZVIEDRIJA)
14.00 – 17.00 Rīgas cirka skolas aktivitātes bērniem

Nelabvēlīgu laika apstākļu gadījumā izrāžu laiks var tikt mainīts.
Lūdzam sekot līdzi jaunumiem mūsu facebook profilā @rerigafestival