Cirka apvienība “Be Flat” nāk no Beļģijas, Gentes, un tās sastāvā ir pieci talantīgi laikmetīgā cirka mākslinieki Thomas Decaesstecker, Mehdi Delanoeije, Ward Mortier, Dario Tabakov, Tars Van Der Vaerent. “Be Flat” savās izrādēs izmanto kā akrobātikas, tā urbāno sporta veidu elementus. “Be Flat” tiek dēvēti par mākslniniekiem-hameleoniem, jo katrs viņu iestudējums un pat katra izrāde ir neatkārtojami. Apvienībai raksturīgs dialogs ar apkārtējo vidi, interese par publisko telpu – ikviena pilsēta ir neatkārtojams organisms, kas atrodas pastāvīgā mainībā. Mākslinieki mijiedarbojas ar šo organismu un par savām izrādēm domā kā par vietu, kur iespēja satikties visdažādāko sabiedrības grupu pārstāvjiem.

Be Flat priecēs skatītājus ar divām izrādēm, kuras vienos unikālā forma un skatītāju iesaiste:

 

DOUBLE YOU

“Double You” ir sociāls cirka eksperiments, kas pēta robežas un identitāti. Patiesībā tās ir vienlaikus notiekošas divas izrādes – savstarpēji saistītas, taču katram skatītājam ir iespēja piedzīvot tikai daļu no spēles laukuma. Pieci mākslinieki dala divas skatuves, atdalītas ar sienu. Rezultāts – izrāde bez robežām, kur katrs skatītājs tiek pie unikālas skatīšanās pieredzes.

17. un 18. augustā plkst. 20.00

Koncertzāle “Secret Spot”, Sporta iela 2, Rīga

Ilgums: 60 minūtes

Ieteicamais vecums: 6+

IZRĀDES VEIDOTĀJI
Mākslinieki: Thomas Decaesstecker, Mehdi Delanoeije, Ward Mortier, Dario Tabakov, Tars Van Der Vaerent

Dramaturģija: Craig Weston

Gaismu mākslinieks: David Carney

Skats no malas: Zora Snake, Jesse Huygh, Sander Decuyper, Gianna Sutterlet

Skaņa: Marie-Anne Standaert, Stijn Dickel, Celestin Massot

Tērpi un scenogrāfija: Ella Courvoisier

Video 

FOLLOW ME

Apvienības “Be Flat” akrobātu duets Vards Mortjē (Ward Mortier) un Tomass Dekestekers (Thomas Decaesstecker) nelielai sekotāju grupai ir radījis unikālu tūri pa Rīgu. Pilsētas ielas, ēku fasādes un ietves zem kājām tiek pārvērstas urbānā cirka arēnā. “Follow Me” (jeb “Seko man!”) nav izrāde, kas vienkārši jāskatās – tas ir aizraujošs kolektīvs ceļojums cauri publiskajai telpai. Izslēdziet telefonus, sasieniet kurpju šņores un aidā!

20. augustā plkst. 16.00

21. augustā plkst. 14.00

Sporta ielas kvartāls, Rīga

Ilgums: 60 minūtes

Ieteicamais vecums: 6+

IZRĀDES VEIDOTĀJI
Režisori un cirka mākslinieki: Ward Mortier, Thomas Decaesstecker

Dramaturģijas konsultants: Craig Weston

Skats no malas: Sander De Cuyper

Skaņa/mūzika: Karen Van Shaik

Video

Izrāde ir daļa no Rīgas vasara 2022 programmas.

Foto: Jimmy Kets