Šogad laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls RE RĪGA! notiks jau 10. reizi, turklāt tas tiks rīkots Rīgas cirka paspārnē.

No 17. līdz 21. augustam RE RĪGA! priecēs skatītājus divās Rīgas lokācijās – Āgenskalna tirgū, Rīgas cirka pagaidu mājās Zeļļu ielā 25 un Sporta 2 kvartālā, Sporta ielā 2.

Festivāls būs bagātīgs un daudzveidīgs. Programmā iekļauti gan Baltijas cirka mākslinieki, gan tālāki viesi, gan ārtelpu, gan klasiskāka formāta izrādes, gan maksas, gan bezmaksas izrādes, izrādes, ko var vērot, sēžot, stāvot un pat pilsētvidē sekojot cirka māksliniekiem.

2022. gada festivāls būs pirmais no RE RĪGA festivālu tematiskās triloģijas, kas simboliski iezīmēs jaunu attiecību veidošanos starp skatītāju un mākslinieku. 2022. gada festivāla tēma būs “Nejaušā satikšanās/Seko man”; 2023. gadā – “Aicinājums uz sālsmaizi” – un 2024. gadā – “Dārgie draugi”. 2022. gadā festivāla mākslinieciskā programma veidota ap vietai pielāgotām (site-specific) izrādēm un aicinās skatītāju uz nejaušu tikšanos un iepazīšanos.

Beidzot Rīgā viesosies daudzās valstīs iemīļotie cirka mākslinieki “Be Flat” no Beļģijas, kurus Rīgā cerējām redzēt jau pirms diviem gadiem, taču pandēmijas dēļ plāni tika mainīti. Viņu parkūriskā izrāde “Follow Me” ir pārsteigusi skatītājus daudzviet pasaulē – tā ir elpu aizraujoša izrāde, kurā mākslinieki pārvietojas pa ēkām un to jumtiem, kamēr skatītāji, kā jau vēsta izrādes nosaukums, seko māksliniekiem.

Foto: Be Flat izrāde “Follow Me”

Autors: Dirk Ongena @CultuurcentrumBelgica