Starptautiskais cirka un ielu mākslas festivāls Re Rīga!, kas šogad notiks no 15. līdz 20. augustam, ir priecīgs notikums ne vien rīdziniekiem un pilsētas viesiem, bet arī radošo jomu esošajiem un topošajiem profesionāļiem – līdz ar lieliskām izrādēm uz Latviju vedam arī dažādas meistarklases.

Šoreiz piedāvājam veselas četras radošās darbnīcas – trīs no tām būs interesantas un noderīgas laikmetīgā cirka un citu skatuves mākslu pārstāvjiem, bet viena – žurnālistiem, teātra un dejas kritiķiem, kā arī radošo un rakstošo nozaru studentiem.

Meistarklases aptvers  dažādas cirka mākslas šķautnes – tās aicina uz objektu manipulācijas un ielu mākslas procesu izpēti, vedina domāt par to, kā skatīties un rakstīt par cirka mākslu, kā arī veicina mākslinieka individuāla radošā procesa virzību. Darba valoda – angļu.

Visām meistarklasēm ir kopīga pieteikšanās ANKETA

Lūdzam pieteikties pēc iespējas laicīgāk! Vietu skaits katrā no meistarklasēm ir ierobežots, tāpēc priekšroka tiek dota motivētākajiem dalībniekiem pieteikšanās kārtībā.
Cirka māksliniekiem, kuri ir “Grassroot” Baltijas mākslinieku tīklā un kuri nedzīvo Rīgā, ir iespējams pieteikties stipendijai, lai segtu ceļa un uzturēšanās izmaksas. Nepieciešamo atbalstu norādiet, aizpildot pieteikuma anketu!

Pieteikumus gaidīsim līdz 6. augustam (ieskaitot)

MEISTARKLASE “CIRKS ĀRPUS CIRKA” argentīniešu klauna Cronopio (Mariano Gedwillo) vadībā par ielu mākslas performanču radīšanas procesu un mijiedarbību ar skatītāju.

Kad: 15.–17. augustā
Kur: Rīgas cirka skolā un tās apkārtnē (Zeļļu ielā 25, bijušajās Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes telpās)
Kam: Cirka vai citu skatuves mākslu pārstāvjiem ar interesi par ielu mākslas specifiku.

MEISTARKLASE “LAIKMETĪGĀS ŽONGLĒŠANAS KONCEPTI”

Kad: 17.–18. augustā
Kur: Rīgas cirka skolā (Zeļļu ielā 25, bijušajās Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes telpās)
Kam: Žonglieriem ar jebkādu prasmju līmeni.

“YOUNG STAGE” – MEISTARKLASE TOPOŠAJIEM SKATUVES MĀKSLU PROFESIONĀĻIEM

Kad: 17.–20. augustā
Kur: Rīgas cirka skolā (Zeļļu ielā 25, bijušajās Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes telpās) un Rīgas cirkā (Merķeļa ielā 4)
Kam: Topošajiem skatuves un īpaši cirka māksliniekiem, galvenokārt 18–20 gadu vecumā, kas vēlas papildināt savu radošo pieredzi.

CIRKA KRITIKAS MEISTARKLASE “RAKSTĪT PAR CIRKU” – kā saprast laikmetīgā cirka mākslu un kā par to rakstīt

Kad: 18.–19. augustā
Kur: Rīgas cirkā  (Merķeļa ielā 4)
Kam: Žurnālistiem, skatuves mākslu kritiķiem un citiem interesentiem