CRONOPIO “MUDO – Comedia Bufa”
Latvija / Argentīna

Latīņamerikas mūzikas ritmi un nemitīgā tēlu mainība skatītāju aizvedīs teju ikvienam atpazīstamu traģikomisku tēlu, notikumu un sajūtu pasaulē. Argentīnā dzimušā mākslinieka Cronopio bufonādes izrādē “MUDO – Comedia Bufa” ar kritiskās komēdijas izteiksmes līdzekļiem tiek izgaismotas sabiedrības ēnas puses.

Tas, kuram nav vārda, tavā priekšā tur pasauli. Kā realitātes dalībnieks un skatītājs viņš savā atmiņā ieraksta mirkļus, kuros dzīve to ir atstājusi bez vārdiem. Šajos dzīves un nāves, gaismas un ēnas klusumos tas veido savu pasaules skatījumu.

Mariano Gedvijo (Mariano Gedwillo), plašāk zināms ar skatuves vārdu Cronopio, ir klauns, režisors, virves staigātājs un žonglieris no Argentīnas. Savas gaitas mākslas pasaulē uzsācis 1997. gadā, uzstājoties Argentīnā un citās Dienvidamerikas valstīs, kā arī dažādās Eiropas valstīs.
Vēloties, lai klaunāde sasniegtu ne vien lielpilsētas, bet arī mazpilsētas un ciematus, 2002.gadā Mariano nodibināja klaunu teātri Compañía de Trabajadores Kallejeros. Mākslinieka meklējumi pēc patiesa un autentiska Klauna tēla balstās dzīves reālijās, tāpēc viņu interesē mijiedarbība ar ļoti dažādām auditorijām – bagātiem un nabagiem, jauniem un veciem, nopietniem un smieklīgiem, ieinteresētiem un skeptiķiem.

“Es ticu mākslas transformējošajam spēkam, un tam, ka ikvienam no mums ir dota spēja apgūt mākslas valodu, lai dalītos savā unikālajā pasaules redzējumā,” saka mākslinieks.
Kopš 2023. gada Mariano dzīvo un strādā savu senču zemē Latvijā – kā mākslinieks un kā Rīgas cirka skolas žonglēšanas un klaunādes pasniedzējs.

Kad:
trešdien, 14. augustā plkst. 20.00
ceturtdien, 15. augustā plkst. 20.00 – IZPĀRDOTS!
Kur: Rīgas cirka Zirgu stallī, Merķeļa iela 4, Rīga
Ieteicamais vecums: 14+
Izrādes garums: 40 min

Izrāde pieejama:

  • ratiņkrēslā,
  • nedzirdīgajiem,
  • cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem

BIĻETES
Biļetes nav piesaistītas konkrētai sēdvietai.

Apmeklējot pasākumu, jūs piekrītat, ka publicitātes nolūkos:
– varat tikt fotografēts un filmēts;
–  jūsu attēls var tikt izmantots TV un interneta translāciju laikā, filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos u.c. masu mediju publikācijās.