Medicīnas valodā ‘distonija’ ir neiroloģiski traucējumi, kas izraisa nekontrolētas kustības. Izrāde “Distonija” ir svētki par godu dzīvām būtnēm, pat minerāliem. Pat ja tas ir muļķīgi, tas izskatās svarīgi. Tā ir dzīva valoda, kas veidota no kustībām un žonglēšanas.

“Defracto” žonglēšanas izrādi uzskata par skulptūru. Improvizējot, eksperimentējot un rakstot scenārijus skatuvei, viņi rada izejmateriālu no ķermeņa un žonglēšanas. No šī māla gabala viņi veido un pilnveido. Viņi darbojas nesteidzīgi, lai padomātu par formu, kas veidojas, apskatot to no dažādiem skatupunktiem. “Defracto” māksliniekus interesē ķermeņa tās īpašības, kas var būt saistītas ar neglīto, neprātīgo un smieklīgo. Viņi darbojas ar prieku un apņēmību, un viņi ir pārliecināti, ka žonglēšana vieno ķermeni ar priekšmetiem laikā un telpā. Viņi žonglē ne tikai ar priekšmetiem, žonglēšana ir viņu attiecības ar ārpasauli. Žonglēšana ir viņu pastāvēšanas veids šajā pasaulē.

Iespējams, ka uzticīgākie festivāla RE RĪGA!  apmeklētāji atcerēsies “Defracto” brīnišķīgo izrādi “Flaque” (“Peļķe” ) ar kuru viņi uzstājās festivālā 2014. gadā.

Izrāde “Distonija” ir radīta 2017. gadā.

Balvas:
Festival Mondial du Cirque de Demain 2009 – žūrijas balva
International Festival of Juggling in Images 2009 – pirmā vieta
Jeunes Talents Cirque Europe 2010 laureāti
Valladolid International Festival 2015 – balva nominācijā Labākā cirka izrāde

Trešdien, 21. augustā, plkst. 20.00 Rīgas cirka arēnā
BIĻETES

Ilgums: 50 minūtes
Disciplīna: žonglēšana
No 5 gadu vecuma

Koncepcija, jaunrade: William Swift, Kim Van Tran, André Hidalgo
Izpildītāji: Guillaume Martinet, Joseph Viatte, André Hidalgo
Mūzika: Sylvain Quement
Režija: Eric Longequel
Scenogrāfija: Alrik Reynaud
Kostīmi: Eve Ragon
Tehniskie risinājumi: Gregory Adoir
Products: Mathilde Froger Jérôme board (ASIN Production)

Apmeklējot izrādi, Jūs piekrītat ka:
• varat tikt fotografēts un filmēts;
• Jūsu attēls var tikt izmantots TV un interneta translāciju laikā, filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos u.c. masu mediju publikācijās.