Apvienība The Nordic Council sākotnēji pastāvēja kā atsevišķi veidoti priekšnesumi un atsevišķu dalībnieku dueti studiju laikā Codarts Rotterdam (mākslas universitāte). Apvienībā darbojas trīs mākslinieki no dažādām Ziemeļvalstīm – Jākobs Jākobsons no Zviedrijas, Merri Heikilā no Somijas un Bjarni Ārnassons no Islandes.

Izrāde “Three Men from the North” (Trīs vīri no ziemeļiem) ir apvienības pirmā izrāde. Tā vēl ir tapšanas stadijā (mākslinieki to izstrādās mākslas rezidences laikā Rīgas cirkā), līdz ar to festivālā redzēsim izrādes work-in-progress. Pirmizrāde tiek plānota 2019. gada novembrī.

Izrāde ir par neveiklu sajūtu. Par smaga darba dienām, tradīcijām un paradumiem. Tā ir par kafiju un adītu vilnas apģērbu – izrāde, kas balstās tradīcijās un nostaļģijā, ko radījušas laikmetīgā cirka iemaņas.

Strādājot ar tēmām un motīviem, kuri aizsākas ziemeļos, The Nordic Council veido izrādi, savienojot žonglēšanu un dzīvo mūziku ar dzejas lasījumiem un virves akrobātiku. Izrāde ir tik tieša un lakoniska – kā somu humors, zviedriem raksturīgais pašapzinīgums, un tai piemīt šķipsna islandiešu dīvainības.
Uzsvars tiek likts uz dzīvās mūzikas mijiedarbību ar žonglēšanu, kā arī citām līdzāspastāvēšanas formām priekšnesumos.

Otrdien, 20. augustā, plkst. 20.00 Rīgas cirka arēnā.
Ieeja bez maksas.

Ilgums: 50 minūtes
Disciplīnas: žonglēšana, virves akrobātika, dzīvā mūzika, valoda
Bez vecuma ierobežojuma.
Koncepcija, režija un izpildījums: Jakob Jacobsson, Merri Heikkilä, Bjarni Árnasson
Konsultante: Erin Burley

Apmeklējot izrādi, Jūs piekrītat ka:
• varat tikt fotografēts un filmēts;
• Jūsu attēls var tikt izmantots TV un interneta translāciju laikā, filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos u.c. masu mediju publikācijās.