Laikmetīgā cirka festivālā RE RĪGA! — cirka mākslas svētki divas dienas
Rīgas cirka pagalmā un arēnā

Laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls RE RĪGA! šogad notiks 20. un 21. augustā Rīgas cirkā, piedāvājot starptautisku mākslinieku izrādes ar jaunākajiem žonglēšanas un akrobātikas atklājumiem, kā arī sarunas par cirku un cirka skolas aktivitātes bērniem.

Festivāla galvenais viesis — apvienība no Francijas Defracto, kas uzstāsies ar izrādi Dystonie. Gijoms (Guillaume Martinet) un Eriks (Eric Longequel) ar žonglēšanu iepazinās, studējot zinātni. Lai arī mākslai izdevies abus pārvilināt savā pusē, abu tieksme pēc meklējumiem un eksperimentiem nav pārgājusi.Mākslinieki darbojas ar prieku un apņēmību un ir pārliecināti, ka žonglēšana vieno ķermeni ar priekšmetiem laikā un telpā. Viņi žonglē ne tikai ar priekšmetiem, žonglēšana ir viņu attiecības ar ārpasauli, žonglēšana ir viņu pastāvēšanas veids šajā pasaulē. Pat ja izrādes nosaukums izklausās nopietns, Dystonie demonstrē jaunu žonglēšanas valodu, kas par svarīgo runā ar priecīgu un spēcīgu enerģiju. Izrāde ieguvusi vairākas starptautiskas balvas.
Dystonie varēs redzēt  21. augustā plkst. 20.00 Rīgas cirka arēnā.
BIĻETES ŠEIT

Žonglēšana, taču šoreiz kombinēta ar dzīvo mūziku, dzejas lasījumiem un virves akrobātiku, būs skatāma apvienības The Nordic Council izrādē Trīs vīri no ziemeļiem, kurā… trīs vīri no ziemeļvalstīm: Jākobs Jākobsons no Zviedrijas, Merri Heikkilā no Somijas un Bjarni Ārnassons no Islandes izstāstīs stāstu par darba dienām, tradīcijām un paradumiem, kā arī par kafiju un — kāpēc gan ne? — adītu vilnas apģērbu. Work in progress jeb vēl topošo izrādi skatītāji varēs novērtēt 20. augustā pl. 20.00 Rīgas cirka arēnā; tā tapusi sadarbībā arRīgas cirku, un to varēs noskatīties bez maksas.

Abas festivāla dienas 20. un 21.08. no pl. 19.00—19.30 ar augstākās klases akrobātikas piepildīto izrādi Trashpeze Rīgas cirka pagalmā uzstāsies trio Wise Fools.
Mums nemitīgi liek gribēt vairāk. Visam jābūt lielākam, labākam un jaunākam. Izrādes Trashpeze trīs varones attopas izmestas, pamestas un pazudušas, kā viss tas, ko mēs vairs negribam. Šo dīvaino un humora pilno absurdu Wise Fools izspēlē uz trīskāršās trapeces, virves šūpolēm un dejas trapeces. Lidojošā” trio sastāvā ir mākslinieces no Somijas un Dienvidāfrikas. Trio ir strādājis kopā ar Cirque du Soleil, vācu kompāniju GOP, kā arī piedalījies vairākos ielu mākslas festivālos Korejā, Spānijā, Beļģijā un Izraēlā. Izrāde ir piemērota visām vecuma grupām, to varēs noskatīties bez maksas.

Abas dienas no 18.30 līdz 21.00 festivālā arī darbosies Rīgas cirka skolas rotaļu laukums bērniem.

Par visa šī gada RE RĪGA! devīzi izvēlēts festivāla hedlaineru, Francijas apvienības Defracto izrādes Dystonie pieteikums “Šie ir svētki cilvēkiem un minerāliem!”. RE RĪGA! festivāla producents Mārtiņš Ķibers: “Festivāls ir svētki, jo pēc būtības tas ir īpašs formāts, kas ļauj īsā laikā redzēt žanra esenci, turklāt šogad festivāls notiek maģiskajā Rīgas cirkā — vietā, kuru drīzumā gaida rekonstrukcija.”

Festivāls “RE RĪGA!” notiek septīto gadu, un to atbalsta Rīgas dome un Valsts Kultūrkapitāla fonds.
BIĻETES

Apmeklējot festivāla RE RĪGA! pasākumus, Jūs piekrītat ka:
• varat tikt fotografēts un filmēts;
• Jūsu attēls var tikt izmantots TV un interneta translāciju laikā, filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos u.c. masu mediju publikācijās.