Laikmetīgā cirka festivālā Re Rīga! būs programma bērniem

Laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivālā Re Rīga!, kas notiks 20. un 21. augustā Rīgas cirkā, īpaša programmas daļa būs veltīta bērniem; izrādes bērniem un Rīgas cirka skolas nodarbības festivālā varēs apmeklēt bez maksas.

Abas festivāla dienas gan 20. gan 21. augustā laikmetīgā cirka festivālā būs īpaša programma bērniem — vispirms ar  izrādi uzstāsies iluzionists Gabriels Gots, bet pēc tam bērni varēs izmēģināt veiklību Rīgas cirka skolas nodarbībās.

Iluzionista Gabriela Gota izrāde bērniem ir klasiskajās iluzionisma tradīcijās ieturēta izrāde, kurā mākslinieks galveno lomu liks spēlēt… rotaļlietām. Mazie skatītāji izrādē varēs gan pabaidīties, gan smieties, bet galvenais — brīnīties. Tas būs ceļojums cirka fantastiskajā pasaulē, kur šķietami parastas rotaļlietas iegūst spilgtus raksturus un iekuļas dažādos notikumos. Izrādes notiks abās  festivāla dienās no 18.00 līdz 18.30 Rīgas cirka Zirgu stallī, un tās varēs noskatīties bez maksas.

Tomēr viena lieta ir skatīties, cita pamēģināt pašiem! Lai ļautu festivāla mazajiem apmeklētājiem, ne tikai redzēt, bet arī pašiem piedzīvot cirku, festivālā darbosies arī Rīgas cirka skolas rotaļu laukums. Māka žonglēt, spēja noturēt līdzsvaru un koncentrēties, iemaņas aktiermeistarībā, veiklība un laba sadarbības prasme, — tās ir iemaņas, kas noder ne tikai cirkā, bet arī dzīvē. Rotaļu laukumā bērniem kopā ar Rīgas cirka skolas pasniedzējiem būs iespēja izmēģināt staigāšanu ar ķekatām, apgūt pamatiemaņas žonglēšanā un objektu manipulācijā.
Apmeklētājiem būs iespēja arī spēlēt lielo cirka spēli un iejusties dažādu akrobātu un žonglieru tēlos. Rotaļu laukums būs atvērts abas festivāla dienas no 18.30 līdz 21.00. Nodarbības bērni drīkstēs apmeklēt pieaugušā pavadībā.

FESTIVĀLA PROGRAMMA

Festivāls “Re Rīga!” notiek septīto gadu, un to atbalsta Rīgas dome un Valsts Kultūrkapitāla fonds.