AMER I ÀFRICA. ENVÀ  (KATALONIJA)

“Envà” ir dueta Amer i Àfrica izrāde visai ģimenei. Tās varoņi 250 kilogramos svaiga siena izspēlēs cilvēcisko attiecību īpatnības, parādot pārsteidzošas līdzsvara un akrobātikas spējas. Izrādē simboliski atspoguļota cilvēka dabas muļķību un visas tās darbības, kuras nereti veltīgi tiek darītas, lai viens ar otru satuvinātos. Izrādi caurvij lielisks humors.

‘Envà’ katalāņu valodā ir plāna siena, kas veidota, lai atdalītu telpas – līdzīgas psiholoģiskās sienas cilvēki bieži ceļ, lai sevi pasargātu no nopietnu emocionālo traumu gūšanas. “Mēs savu dzīvi vadām, meklējot veidu, kā atbrīvoties, bet patiesībā  vajadzētu nojaukt šo sienu, kas neļauj mums pilnībā izjust pasauli un sazināties bez šķēršļiem,” stāsta izrādes veidotāji.

Amer un Àfrica ir pāru akrobātikā specializējušies cirka mākslinieki. Viņi iepazinās Barselonā 2011. gadā radošajā telpā Central del Circ, kur norisinājās cirka meistarklases. Kopš tā laika viņi attīsta savu māksliniecisko valodu kopā, pētot arvien jaunas izteiksmes iespējas.
Cirka mākslinieces Afrikas Lorensas (Àfrica Llorens) profesionālās izglītības pamatā ir Karate Shotokan, savukārt, Amērs Kabani (Amer Kabbani) nāk no cirka un klaunādes mākslas pasaules. Mākslinieku kopā radītos darbus raksturo tehniskā precizitāte un radoša pieeja. Viņi ir radījuši jau divas izrādes, kuras vēsta par līdzsvaru, disbalansu un līdzsvara atjaunošanu.

2013. gadā Amer un Àfrica ieguva Besmina balvu, kas ļāva abiem aktīvi strādāt pie jaunām izrādēm.
2015. un 2016. gadā viņi bija nominēti Katalonijas prestižajai Zircolika balvai.
2017. gadā Amer un Àfrica bija izvēlēti dalībai Marseļas cirka biennālē.

BIĻETES

Otrdien, 18. augustā, plkst. 18.00 K. K. fon Stricka villas dārzā
Trešdien, 19. augustā, plkst. 19.00 K. K. fon Stricka villas dārzā

Ilgums: 40–50 minūtes
Disciplīnas: pāru akrobātika, kustību teātris
Maksimālais apmeklētāju skaits vienai izrādei: 200 personas
Bez vecuma ierobežojuma
Biļešu cenas: 6–8 Eur

Izpildītāji: Àfrica Llorens, Amer Kabbani
Konsultanti: Albuerne & Karl Stets
Mūzika: Karl Stets
Kostīmi: Amer & Àfrica

Apmeklējot izrādi, jūs piekrītat ka:
• varat tikt fotografēts un filmēts;
• jūsu attēls var tikt izmantots TV un interneta translāciju laikā, filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos u.c. masu mediju publikācijās.