KOLEKTIV LAPSO CIRK. OVVIO (Spānija)

Izrādē “OVVIO” (tulkojumā no itāļu val. – acīmredzams) divi mākslinieki, Dāvids un Tomašs, izaicina gravitācijas likumus un paši savas spējas. Izrāde ir arī estētisks uzdevums, kas nemitīgi rada neticamības iespaidu un izaicina fizikas likumus. Parasti koka dēļi izrādē pārvēršas dažādos atklājumos, kas māksliniekiem pastāvīgi liek pārvarēt arvien jaunus izaicinājumus – spēka, koncentrēšanās spēju, drosmes un uzticēšanās. Viss atkarīgs no spēles, ko viņi tobrīd spēlē. Risks ir viņu mākslas darba neatņemama sastāvdaļa, viņi viens otru tam nemitīgi pakļauj, bet vienlaikus ir skaidrs, ka abi pilnībā pārvalda savu ķermeni. Neviens viņiem nevar palīdzēt, tikai aizturēt elpu un noskatīties procesā.

Dāvids un Tomašs ir multidisciplināri cirka mākslinieki, specializējušies līdzsvara disciplīnā un objektu manipulācijā ar ikdienas priekšmetiem.
Dāvids Diezs Mendezs ir no Spānijas. Viņš ir absolvējis Carampa cirka skolu un Cirko Vertigo, kur specializējies žonglēšanā un ielas rata disciplīnā. Tomašs Vaclaveks ir Slovākijā dzimis mākslinieks, viņš Dejas un cirka mākslas augstskolā DOCH Stokholmā pirms diviem gadiem ieguvis maģistra grādu.

BIĻETES

Trešdien, 19. augustā, plkst. 20.00 Rīgas cirkā
Ceturtdien, 20. augustā, plkst. 20.00 Rīgas cirkā

Ilgums: 50 minūtes
Maksimālais apmeklētāju skaits vienai izrādei: 200 personas
Ieteicamais vecums: 6 gadi
Biļešu cenas: 8–10 Eur

Radītāji un izpildītāji: Tomáš Vaclavek, David Diez Mendez
Iecere: Kolektiv Lapso Cirk
Konsultanti: Francesco Sgrò, Morgan Cosquer, Jorge Albuerne
Mūzika: Gabriele Miteli, Nicola Di Croce
Gaismas: Flavio Cortese

Apmeklējot izrādi, jūs piekrītat ka:
– varat tikt fotografēts un filmēts;
– jūsu attēls var tikt izmantots TV un interneta translāciju laikā, filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos u.c. masu mediju publikācijās.

Foto: Alessandro Villa