BE FLAT IZRĀDE FOLLOW ME  (BEĻĢIJA)

IZRĀDE ATCELTA COVID-19 CEĻOŠANAS IEROBEŽOJUMU DĒĻ!!!

Apvienības Be Flat izrāde “Follow Me” aicina skatītājus akrobātiskā parkūra ceļojumā pa pilsētvidi – no trokšņainās Merķeļa ielas cauri Rīgas cirkam uz mierīgo Alfrēda Kalniņa ielu un tālāk caur pagalmiem uz Elizabetes ielu, pa ceļam sastopoties ar daudzveidīgām “ikdienas” situācijām. Katras izrādes saturu lielā mērā noteiks konkrētais maršruts, ko Be Flatizvēlēsies, tāpēc katra izrāde pēc savas būtības būs unikāla. Ielas kļūs par skatu laukumiem, namu fasādes – par skatuves dekorācijām, bruģis – par deju grīdu, bet garāmbraucošo automašīnu skaņas – par skaņas celiņu.

Be Flat, ir cirka/ielu teātra apvienība, kas vēlas nojaukt robežu starp skatītāju, mākslinieku un garāmgājēju, viņus visus padarot par vienlīdzīgiem izrādes dalībniekiem. Visi, ieskaitot personas ar kustību traucējumiem, ir laipni gaidīti kļūt par izrādes skatītājiem/dalībniekiem.

Veidojot konkrētajai videi pielāgotu (site-specific) izrādi Rīgas cirka apkaimē, mēģinājumu laikā, tiks iesaistīti arī cilvēki, kas dzīvo vai ikdienā atrodas šajā rajonā, tādā veidā veidojot īpašu saikni starp mākslinieku, iedzīvotājiem un festivālu.

“Follow Me” radītāji un izpildītāji ir Tomass Dekestekers (Thomas Decaesstecker) un Vards Mortjē (Ward Mortier). Vards ir apguvis ķīniešu kārts disciplīnu un akro deju ESAC – Cirka mākslas augstskolā (Ecole Supérieure des Arts du Cirque) Briselē, savukārt Tomass mācījies akrobātiku Cirka mākslas skolā (Escuela De Artes Circenses Del Circo Del Mundo) Santjago, Čīlē.
Abi pirmo reizi satikās freerunning pasākumā Ģentē 2008. gadā – freerunning disciplīna ir “urbānās akrobātikas” forma, kurā dalībnieki izmanto pilsētu un tās ainavu, lai izpildītu akrobātiskas kustības ar mērķi nokļūt no punkta A uz punktu B.
Abu mākslinieku kopīgā aizraušanās ar mūziku un kustību gadu gaitā izvērtās par nopietnu draudzību. “Follow Me” ir pirmā Be Flatizrāde – tā radīta 2017.–2018. gadā.

Lai pilnībā pieredzētu izrādi, skatītājiem tiks lūgts izslēgt viedtālruņus un pareizi sasiet savu kurpju auklas.

Trešdien, 19. augustā, plkst. 17.30 un 20.30 pilsētvidē 
Ceturtdien, 20. augustā, plkst. 17.30 un 20.30 pilsētvidē 

Ilgums: 60 minūtes
Disciplīnas: parkūrs, akrobātika
Maksimālais apmeklētāju skaits vienai izrādei: 100 personas
Ieteicams no: 6 gadu vecuma

Izpildītāji: Ward Mortier, Thomas Decaesstecker
Dramaturģija: Craig Weston
Konsultants: Sander De Cuyper
Mūzikas konsultants un komponists: Karen Van Shaik

Apmeklējot izrādi, jūs piekrītat ka:
• varat tikt fotografēts un filmēts;
• jūsu attēls var tikt izmantots TV un interneta translāciju laikā, filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos u.c. masu mediju publikācijās.

Foto: Luka Dakskobler